Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Frătăuţii Noi

Urmăriri prin apă şi focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Cinci ore de urmări pe şosea, prin păduri, prin apă şi focuri de armă pentru prinderea a trei indivizi căutaţi în tot judeţul pentru zeci de furturi din case şi magazine. Zeci de oameni ai legii de la posturile de poliţie din zona Rădăuţi, dar şi poliţişti de frontieră, au fost angrenaţi ieri într-o amplă acţiune de urmărire şi prindere a trei bărbaţi daţi în urmărire locală. Deşi au fost înconjuraţi, indivizii nu s-au împăcat nici un moment cu gândul că vor fi prinşi. Au fugit pe câmp, prin pădure, au trecut şi apa Sucevei înot în speranţa că îşi vor pierde urma. Toţi au fost reţinuţi şi urmează să fie duşi astăzi în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

S-au oprit când au simţit glonţul la ureche

Cristi Marcu, de 22 de ani, Gheorghe Marcu, de 42 de ani, veri, şi Vasile Remuş Farcaş, de 27 de ani, toţi din Vicovu de Sus, erau daţi în urmărire locală fiind probaţi ca autori a zeci de furturi de pe raza judeţului.

Luni, poliţiştii au avut informaţii că aceştia s-ar afla pe raza comunei Moldova Suliţa. Au descins în zonă, însă nu au dat de ei. Până la urmă, a fost doar o chestiune de timp pentru ca fugarii să fie identificaţi.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 6.30, un echipaj de la poliţia de frontieră a oprit, pe raza localităţii Frătăuţii Noi, un autoturism marca Opel Astra. În maşină se aflau chiar cei trei indivizi daţi în urmărire. Când a realizat că oamenii legii i-au recunoscut, Gheorghe Marcu, aflat la volan, a demarat în trombă. Imediat s-a dat alarma către toate posturile de poliţie din zonă şi s-au organizat filtre în trafic.

Realizând că maşina le va fi uşor reperată, cei trei au renunţat imediat la ea. S-au ascuns într-o zonă de pădure şi au cerut ajutor unui prieten care să-i salveze din zona încercuită cu o altă maşină. Până la un punct, planul lor a funcţionat. S-au urcat în maşina venită în ajutor şi au încercat să părăsească comuna Frătăuţii Noi. Au fost zăriţi de câţiva poliţişti, care au blocat maşina în trafic.

Dacă Gheorghe Marcu a fost prins, ceilalţi doi indivizi au luat-o la fugă pe câmp. Au urmat câţiva kilometri de urmărire. În încercarea de a-şi pierde urma, fugarii au trecut chiar şi apa Sucevei, ajungând pe celălalt mal. Şi acolo, însă, au dat de poliţişti. La un moment, oamenii legii, care îi ajunseseră din urmă, au trecut la somaţii verbale. Imediat, au tras şi câteva focuri de armă în aer, moment în care Cristi Marcu şi Vasile Remuş Farcaş şi-au dat seama că nu mai pot scăpa şi s-au predat.

15 furturi probate numai în zona Rădăuţi

Toţi cei trei bărbaţi „actori” în urmărirea de ieri au antecedente penale, doi fiind eliberaţi din penitenciar anul trecut. Imediat ce au ieşit de la răcoare, ei au revenit la vechiul obicei: furturile.

Acţionau aproape exclusiv în mediul rural. Furau bani şi bunuri din societăţi comerciale, motoscutere sau orice altceva de valoare le pica la mâna. Obişnuiau să pătrundă în societăţi comerciale într-un mod rudimentar, forţând sau distrugând lacătele. Nu ezitau să spargă şi case din mediul rural, întotdeauna însă când proprietarul nu era acasă. Recent, furaseră din casa unei bătrâne din Gălăneşti suma de 7500 de lei. Numai în localităţile aflate în raza de competenţă a Poliţiei Rădăuţi au 15 furturi probate. Mai au alte câteva furturi comise în zona Câmpulung Moldovenesc şi Vicov, condiţii în care valoarea prejudiciului este greu de stabilit.

Poliţiştii speră ca cei trei să primească mandat de arestare pentru 29 de zile şi să poată fi astfel mai uşor cercetaţi şi eventual probaţi şi în alte furturi pe care sunt suspectaţi că le-au săvârşit."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăriri prin apă şi focuri de armă.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Urmăriri prin apă şi focuri de armă3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei