Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Politic

Sandu Capră: „Bugetul pe anul 2007 este unul pentru dezvoltare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"Deputatul PNL de Suceava Mihai Sandu Capră a apreciat că proiectul de buget pe anul 2007, propus de Guvernul Tăriceanu, este conceput de o asemenea manieră, încât să asigure dezvoltarea României, în toate domeniile de activitate. „Demn de remarcat este faptul că una dintre trăsăturile definitorii a bugetului este menţinerea unei politici fiscale stimulative”, a subliniat parlamentarul sucevean, care a adăugat că în cursul anului 2008 taxele şi impozitele vor rămâne la acelaşi nivel, şi mai mult, nu vor fi introduse noi impozite.

„Prin acest buget Guvernul continuă politica de susţinere a mediului de afaceri, prin măsuri care să stimuleze investiţiile şi crearea de noi locuri de muncă, prin decizia de a continua politica de diminuare a obligaţiilor către buget prin reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 6 puncte procentuale cumulat, angajat şi angajator”, a declarat Mihai Sandu Capră.

El a arătat că în forma actuală, bugetul acoperă necesarul de fonduri pentru toate domeniile de activitate.

Sandu Capră a explicat că educaţia, sănătatea, precum şi asigurările şi asistenţa socială vor beneficia de alocări cu cel puţin 25% mai mari decât în anul 2007. De asemenea, deputatul sucevean a subliniat faptul că pentru prima dată după anul 1989, fondurile alocate educaţiei vor reprezenta 6% din Produsul Intern Brut (PIB), cea mai mare parte a fondurilor fiind destinate investiţiilor în modernizarea şcolilor şi a grădiniţelor, construirea, reabilitarea şi extinderea a 168 de campusuri şcolare, dotarea cu mobilier şcolar, informatizarea unităţilor de învăţământ.

În acelaşi timp, Mihai Sandu Capră a precizat că potrivit proiectului de buget, „sănătatea” va primi 4,5% din PIB, în timp ce suma alocată pentru asigurări şi asistenţă socială va fi de 11,9% din PIB, cu 30,5% mai mult decât fondurile alocate anul trecut. „Această creştere permite majorarea pensiilor cu 46,7%. Mai mult, fondurile alocate pentru agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare reprezintă 2,7% din PIB, fiind majorate cu 13% faţă de bugetul pentru 2007”, a mai afirmat parlamentarul liberal.

 

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră: „Bugetul pe anul 2007 este unul pentru dezvoltare”.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sandu Capră: „Bugetul pe anul 2007 este unul pentru dezvoltare”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei