Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aplicaţie

60 de elevi, salvaţi dintr-un tren în flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Scenariu de coşmar ieri în tunelul de la Mestecăniş. 60 de elevi aflaţi într-un tren ce tocmai intră în tunel sunt în mare pericol după ce un incendiu izbucneşte la ultimul vagon al trenului. O armată de pompieri, poliţişti, jandarmi şi lucrători de la CFR intervin de urgenţă pentru a-i salva. Reţeaua electrică este întreruptă, iar vagoanele cuprinse deja de flăcări sunt decuplate de la garnitură. Imediat se trece la operaţiunile de salvare. Elevii sunt recuperaţi de echipele de căutare din vagoane, dar şi din tunelul în care aleargă dezorientaţi. Rând pe rând, toţi sunt salvaţi din faţa focului şi scoşi din zona periculoasă.

Acesta este pe scurt filmul aplicaţiei tactice puse la cale de autorităţi ieri, începând cu ora 11.30. Pentru a simula incendiul, organizatorii exerciţiului s-au folosit de fumigene. Pregătirile, exerciţiul în sine şi eliberarea căii ferate s-au desfăşurat pe parcursul unei singure ore, aplicaţia fiind organizată după un orar bine stabilit pentru ca circulaţia feroviară să nu fie afectată în nici un fel. Cei 60 de elevi care au participat la exerciţiu provin de la Grupul Şcolar din Iacobeni.

Aplicaţia de ieri a urmărit aprecierea nivelului de eficienţă în situaţiile de urgenţă, verificarea stadiului de pregătire a serviciilor profesionale şi voluntare, închegarea unei bune cooperări între pompieri, poliţişti, jandarmi şi lucrători CFR, şi, nu în ultimul rând, pregătirea psihologică a echipelor de intervenţie pentru astfel de urgenţe.

„A fost un exerciţiu de care suntem mulţumiţi, un bun prilej de pregătire. Totul a decurs conform planului, fără ca vreo persoană implicată în acţiune să fie vreun moment în pericol”, a declarat căpitanul Emil Ţehaniuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60 de elevi, salvaţi dintr-un tren în flăcări.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
60 de elevi, salvaţi dintr-un tren în flăcări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca la noi trimis de
(24 oct 2007, 19:45:42
Imi pun intrebarea cind vom vedea mai marii ofiteri de pompieri in fruntea militarilor dind indicatii echipati ptr interventie si nu in frumoasele haine de parada si cu camasa alba si cravata rosie asa cum ii vedem la toate interventiile cind se dau in pene dind interviuri. Hei sefilor coboriti cu picioarele pe pamint si luati aminte de la tarile vecine UE unde sefii sint in fruntea plutonului de interventie dind exemplul subordonatilor nu ca voi........Ati uitat ca nu mai sint militari in termen sau mergeti tot asa ca inainte.........?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei