Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plante de apartament

Feriga iubeşte umbra şi umiditatea

Feriga face parte din genul Blechnum, care cuprinde un număr mare de ferigi, începând de la cele de dimensiuni foarte mici, agăţătoare, şi ajungând până la exemplare de dimensiuni foarte mari.

Blechnum spicant poate fi cultivată şi în interior. Aceste plante sunt în cea mai mare parte originare din zonele tropicale şi subtropicale. Ele au nevoie de căldură şi umiditate şi pot trăi mai mulţi ani în cazul în care sunt cultivate în bune condiţii. Blechnum spicant creşte sub forma unei tufe formate din mai multe crenguţe lemnoase, ce ajung până la 50-60 de centimetri şi sunt acoperite cu frunze verzi. Este vorba despre o specie de ferigă cu un mare efect decorativ, ce poate fi plantată şi în zone mai puţin luminate.

Îngrijire

Planta poate fi amplasată în locuri umbroase sau semiumbroase, ferită de lumina directă a soarelui. Exemplarele crescute ca plante de apartament nu suportă temperaturile mai mici de 10-12 grade Celsius, ceea ce înseamnă că vara pot fi ţinute afară, însă în sezonul rece trebuie mutate în interior. Este bine ca ghiveciul să fie plasat lângă un vas în care se află o plantă de dimensiuni mai mari, care să-i ofere umbra necesară. Ţinând cont că în natură se dezvoltă pe terenul umed al pădurilor, pentru a oferi plantei cele mai bune condiţii este bine să o udaţi cu regularitate, dar nu în exces. Lăsaţi terenul să se usuce între udări. Începând cu luna martie şi până în octombrie, puteţi administra o dată pe lună îngrăşământ pentru plante verzi, în doza recomandată pe ambalaj. Pentru cultivare se foloseşte un teren bogat şi bine drenat.

Înmulţire, paraziţi şi boli

Blechnum spicant tinde să ocupe întregul spaţiu pe care îl are dispoziţie, de aceea trebuie rărită o dată la doi - trei ani. Toamna, se despart tulpinile care au rădăcini formate la bază. De asemenea, Blechnum spicant se poate înmulţi prin semănarea sporilor atunci când aceştia ajung la maturitate şi devin maronii. A doua modalitate de înmulţire este mai puţin utilizată de iubitorii de plante, pentru că se desfăşoară pe o durată mai mare şi necesită asigurarea unui climat special.

Planta poate fi atacată de coşenile, acari sau afide, însă, dacă este cultivată corect, se întâmplă rar să fie afectată de paraziţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plante de apartament.
 Vizualizări articol: 6948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plante de apartament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei