Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eforturi condiţionate

Termica va da căldură de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor fi încălzite de sâmbătă seara, cu o zi mai devreme decât era programat iniţial. Schimbarea a apărut ca urmare a avertizărilor scădere a temperaturilor exterioare chiar şi cu 8 – 10 grade sub nivelul celor normale în această perioadă.

Deşi termocentrala pe cărbuni nu va fi pornită decât duminică, aşa cum era programat iniţial, Termica Suceava va începe să furnizeze căldură de sâmbătă seara, de la ora 10.00.

Directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă, a declarat că imediat după ce au fost anunţaţi de răcirea vremii, s-au depus eforturi ca furnizarea căldurii să înceapă mai devreme, pentru ca populaţia să nu fie afectată de frig.

“Termocentrala este oprită, după probele care au fost efectuate zilele trecute, dar în prima zi vom furniza căldură produsă pe gaz metan, de la centrala cu care furnizăm apă caldă pe timpul verii. Cei care doresc căldură, vor avea, iar cei care nu vor acum să beneficieze de acest serviciu, pot să oprească furnizarea căldurii pe întreaga scară. Ca urmare a montării gigacalorimetrelor la fiecare scară în parte, şefii de scară pot lua această măsură, dacă locatarii consideră că nu au nevoie de căldură”, a precizat Constantin Plăcintă.

În acelaşi timp, locatarii ar trebui să verifice dacă la scara lor de bloc este închis robinetul de furnizare a căldurii, fiind numeroase cazuri în care acestea au fost închise încă din primăvară, pentru executarea unor lucrări în apartamente, ori pentru a fi făcute economii, în ultima perioadă de furnizare a agentului termic.

15% din populaţia Sucevei va avea căldură în maxim o săptămână

Pentru început, Termica va furniza căldură la toate apartamentele conectate la sistemul centralizat de termoficare, cu excepţia celor care sunt alimentate de la cele 7 puncte termice a căror modernizare a început în luna septembrie - Zamca 5, Obcini 3, George Enescu 4/2, Mihai Viteazu 1, Pompieri, Colegiu Naţional Ştefan cel Mare şi A1.

Conform conducerii Termica, furnizarea căldurii la cele 7 puncte termice va fi asigurată până la sfârşitul săptămânii viitoare, etapizat, în funcţie de cât de rapid vor fi finalizate lucrările la fiecare din ele.

De căldură vor beneficia şi locatarii arondaţi punctelor termice Parc, Centru, Tipografie şi Tudor Vladimirescu, care vor fi puse în funcţiune de astăzi, deşi nu au fost finalizate toate lucrările începute.

Furnizarea căldurii va întârzia cu două zile şi pentru aproximativ 20% din locatarii racordaţi la punctele termice Liliacul şi Intersecţie Mărăşeşti, unde toate locuinţele vor fi încălzite doar de luni seara.

O întârziere de o zi la furnizarea căldurii se va face simţită şi la 30% din locuitorii arondaţi punctului termic Cuza Vodă III, din Burdujeni, care vor avea căldură de duminică seara.

Avertizări pentru asociaţiile cu mari datorii

Pentru început, căldura va fi furnizată tuturor asociaţiilor de locatari, cu excepţia celor care au fost debranşate anterior, din cauza datoriilor imense, neplătite de ani de zile.

Totuşi, o serie de avertizări au fost trimise mai multor asociaţii de locatari, care au întârzieri la plata facturilor în contul energiei termice consumate de locatari.

Conform acestor avertizări, în perioada următoare vor fi analizate datoriile fiecărei asociaţii în parte, existând posibilitatea ca la o bună parte din acestea să fie luată măsura de întrerupere a furnizării căldurii, până la achitarea parţială a datoriilor existente.

Un val de frig şi zăpadă se va abate asupra Sucevei

Începând de astăzi, în judeţul Suceava iarna îşi va arăta colţii. În tot judeţul a fost instituit „cod galben”, ca urmare a scăderii accentuate a temperaturilor exterioare, dar şi a fenomenelor meteorologice care vor însoţi valul de frig.

Astfel, conform avertizărilor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, temperaturile vor fi cu 8 până la 10 grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă a anului, fiind aşteptate chiar şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Conform meteorologilor, în zona de munte vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări în toată Moldova, putând atinge, dar chiar şi depăşi local viteza de 70 -80 de kilometri pe oră.

În zonele de munte vântul va depăşi 100 de kilometri pe oră şi va ninge viscolit.

În urma acestor avertizări, joi seara a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-au stabilit măsurile preventive, forţele şi mijloacele cu care se va interveni în cazul producerii unor evenimente cauzate de schimbările meteorologice.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica va da căldură de astăzi.
 Vizualizări articol: 1108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica va da căldură de astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent