Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un „premiu” original

Doi spectatori, la premiera filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Una dintre cele mai apreciate pelicule din cinematografia românească de după 1989, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a fost aşteptată cu dezinteres de publicul sucevean. La premiera de la Suceava a filmului lui Cristian Mungiu, care a avut loc vineri, 12 octombrie, începând cu ora 11.00, la Cinematograful Modern, au participat numai doi spectatori. Spectatori curajoşi, ar spune unii, care au considerat că e mai bine să nu îngheţe de frig şi să nu suporte mirosul de mucegai, chiar dacă filmul ce rulează este unul de excepţie. Din păcate, şi calitatea sunetului lasă de dorit din cauza sălii care nu mai are rezonanţa necesară.

Nici o oficialitate locală nu a onorat cu prezenţa premiera filmului care a câştigat Palme d’Or la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, nici măcar pentru atrage astfel un semnal de alarmă cu privire la starea jalnică în care este acum Cinematograful Modern. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că intenţionează totuşi ca duminică să nu rateze ocazia de a viziona „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, la Cinematograful Modern.

„Am înţeles că este un film care tratează o temă dinainte de 1989, crâmpeie de viaţă din acea perioadă. E bine pentru generaţia tânără să trăiască, pentru câteva momente, realităţi ale acelor vremuri pe care ei le cunosc numai din poveştile altora”, este de părere primarul Ion Lungu.

În ciuda condiţiilor oferite de un cinematograf căruia, cu greu, i se poate potrivi numele de „Modern”, cinefilii din municipiul Suceava mai au posibilitatea să vizioneze filmul pentru care regizorul Cristian Mungiu a câştigat, anul acesta, premiul Palme d’Or, zilnic, până în 18 octombrie, începând cu orele 11.00, 13.00, 15.00 şi 17.00, în singurul cinematograf funcţional din Suceava. Dacă filmul atât de apreciat de specialiştii europeni prezintă o mică parte din drama trăită de societatea românească în timpul regimului comunist, condiţiile din sala Cinematografului Modern au rămas aceleaşi cu cele din vremurile de tristă amintire.

Sucevenii nostalgici, care ar da oricând emisiunile de la televizor, pe vizionarea unui film într-un cinematograf modern, aşteaptă cu interes investiţiile de 19 miliarde de lei vechi pe care Primăria Suceava intenţionează să le facă pentru a da cel puţin un aer primitor Cinematografului Modern.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi spectatori, la premiera filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de la Suceava.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Doi spectatori, la premiera filmului „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de la Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu se poate trimis de
(13 oct 2007, 16:15:59
Al doilea spectator sa inteleg ca era fotograful ?laughing
Nu-i de mirare, la ce conditii se asigura, no comment.
2.   Premiera trimis de
(13 oct 2007, 16:18:06
Bai fraierilor, premierele nu se fac la ora 11. La ora aia toata lumea este la serviciu iar copiii sunt la scoala. Nu mai vorbesc de rahatul ala de sala - friguroasa si puturoasa.

Poate luati si voi niste cursuri de marketing ceva ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent