Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nu i-au ajuns banii

Economistul unei bănci, cercetat pentru luare de mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Economist cercetat în libertate pentru mai multe infracţiuni. Radu Adrian Topor, de 30 de ani, din Constanţa, fost economist la Pireus Bank Constanţa, transferat între timp la o altă bancă, a ajuns în faţa judecătorilor suceveni cu propunerea de arestare preventivă.

Bărbatul este acuzat de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava că a fost calul troian al unei grupări care se ocupa cu falsificarea unor documente şi a unor instrumente de plată electronică. Împotriva lui Topor au fost formulate mai multe capete de acuzare: aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită, complicitate la înşelăciune şi abuz în serviciu. Totuşi, magistraţii Tribunalului Suceava au ajuns la concluzia că bărbatul poate fi cercetat în stare de libertate, măsură care a fost deja atacată cu recurs de procurori.

Adrian Topor făcea parte din reţeaua care, în decurs de mai puţin de jumătate de an, din mai şi până în septembrie 2007, a înşelat mai multe bănci cu sume totalizând 250.000 de lei. Dintre membrii acestei reţele, trei persoane, Nicuşor Chichirim, Angel Marian Leaută şi Alexandru Dimitrian Nurciu, toţi din Constanţa, se află deja în arest, judecătorii suceveni luând măsura de arestare pentru o perioadă de 29 de zile.

Gruparea a putut fi destrămată după ce anchetatorii au reuşit să surprindă o discuţie telefonică între gruparea de la malul mării şi dorneanul Marius Simion, de 34 de ani. Acesta a fost trimis în judecată în urmă cu aproximativ două luni pentru trafic de persoane, iar conexiunea cu constănţenii s-a făcut în timp ce „Simi”, aşa cum era cunoscut suceveanul, a căutat să facă rost de instrumente de plată falsificate.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Economistul unei bănci, cercetat pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Economistul unei bănci, cercetat pentru luare de mită3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent