Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Echipa naţională

România nu a bătut Olanda niciodată

"

Reprezentativa României va încerca, sâmbătă, la Constanţa, în meciul din grupa G a preliminariilor Campionatului European, să obţină prima victorie din palmares în meciurile directe cu echipa Olandei.

Cele două selecţionate s-au întâlnit de nouă ori până în prezent, însă echipa României nu a reuşit decât trei rezultate de egalitate, celelalte şase meciuri fiind pierdute. Exceptând rezultatele de egalitate, ultimul obţinut în actuala campanie de calificare la turneul final al Campionatului European, singura performanţă în faţa echipei Olandei este marcarea unui gol, reuşit de Viorel Moldovan, cu ocazia unei partide amicale, disputate la Amsterdam, scor 1-2, în anul 2000.

Meciul de azi va fi transmis pe TVR 1 şi va începe la ora 20.15.

Echipa României va disputa a unsprezecea partidă la Constanţa. În precedentele zece întâlniri, "tricolorii" au învins de opt ori (4-1, cu Japonia; 3-0, cu Albania; 2-0, cu Cipru; 4-1, cu Ucraina; 3-0, cu Armenia; 2-0, cu Andorra; 2-0, cu Cehia; 2-0, cu Cipru), o partidă s-a încheiat la egalitate (2-2, cu Bulgaria, la debutul în actuala campanie de calificare) şi o înfrângere (0-1, cu Grecia).

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, ar putea începe meciul cu Olanda cu următorul "11": Lobonţ - Ogăraru, Tamaş D. Goian, Raţ - Codrea, Ov. Petre, Chivu - Nicoliţă, Mutu - D. Niculae.

Conform presei olandeze, antrenorul Marco van Basten ar putea folosi următoarea formulă: Stekelenburg - Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Bouma - De Jong, De Zeeuw, Seedorf - Van der Vaart, Van Nistelrooy, Babel.

Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Grecia, cu Kyros Vassaras la la centru, ajutat de asistenţii Dimitrios Bozatsidis şi Dimitrios Saraidaris, arbitru de rezervă fiind Georgios Kasnaferis. Delegat UEFA va fi danezul Jan Damgaard, iar observator pentru arbitraj germanul Volker Roth.

Piţurcă, sigur de calificare

Antrenorul Victor Piţurcă a declarat, vineri, după antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu Olanda, că este sigur că prima reprezentativă se va califica la turneul final. "Sunt sigur că ne vom califica şi nu contează de pe ce loc, aşa că să nu aud întrebările legate de faptul că Mircea Sandu ar dori să continue cu mine, chiar dacă nu ne-am califica. Băieţii sunt foarte concentraţi şi dornici de victorie ca înaintea meciului din Olanda", a spus Piţurcă. Acesta a afirmat că are tot lotul de jucători valid. "Ne-am pregătit destul de bine. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. În acest moment cei 22 de jucători sunt perfect valizi. Nu sunt niciun fel de probleme medicale. Nu m-am hotărât încă asupra formulei, mă mai gândesc la unul-două posturi. Se pare că Van Basten nu are nevoie să ne vadă, pentru că îi dăm noi toate informaţiile prin presă", a completat Piţurcă. Tehnicianul român a menţionat că le-a atras atenţia jucătorilor în ceea ce priveşte modul în care arbitrul întâlnirii, grecul Kyros Vassaras, oficiază. Centralul l-a eliminat pe Chivu la meciul Inter Milano-PSV Eindhoven, din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Campionilor. "Le-am atras atenţia jucătorilor în privinţa arbitrajelor. A vorbit şi Cristi Chivu cu ei şi le-am spus să aibă grijă că acest arbitru acordă cartonaş galben la fiecare contact mai dur", a menţionat Piţurcă. El a adăugat că jucătorii români trebuie să fie atenţi la cei olandezi. "Într-un meci contează şi şansa, dar aceasta surâde celui puternic, celui valoros. Noi trebuie să ne luăm măsuri speciale asupra tuturor jucătorilor olandezi de la mijloc în sus. O perioadă lungă am jucat la un nivel bun, sper ca şi sâmbătă să jucăm la fel, pentru că nu poţi bate Olanda altfel. Pentru noi e importantă victoria, egal sau înfrângere poate însemna acelaşi lucru. Doar în plan psihic înfrângerea ar fi altceva decât egalul", a completat Piţurcă.

Selecţionerul a declarat că naţionala României trebuie să evolueze precum în meciul de la Rotterdam, când cele două echipe au remizat, scor 0-0. "România trebuie să joace ca la Rotterdam, dar exceptând ratările. Dacă vom juca precum atunci, îi va fi foarte greu Olandei să ne bată. Sper ca publicul să fie un avantaj pentru noi. Pentru ei contează lipsa lui Van der Sar, s-a văzut şi din încercările de a-l recupera în ultima perioadă, dar şi Stekelenburg este foarte bun, chiar dacă nu are aceeaşi experienţă", a subliniat Piţurcă.

Chivu îl laudă pe van Nistelrooy

Fundaşul Cristian Chivu a declarat că atacantul Ruud van Nistelrooy este unul dintre cei mai buni din ultimii 50 de ani. "Dacă punem în aplicare ce am exersat în această săptămână la antrenamente, Olanda nu ne poate surprinde. Nu pot să zic că e cel mai important meci pentru noi, pentru că la fel vom spune şi despre meciul cu Bulgaria la momentul respectiv. Van Nistelrooy este foarte periculos, este unul dintre cei mai buni atacanţi pe care i-a dat fotbalul european în ultimii 50 de ani", a spus fundaşul român. Cristian Chivu nu va considera că naţionala României va fi calificată la turneul final, în cazul unei victorii contra Olandei. "Indiferent pe ce post voi evolua, îmi convine, important e să joc bine. Chiar dacă învingem Olanda, eu unul nu mă consider deja calificat, pentru că la final se trage linia. Vom juca la fel de ofensiv ca la Rotterdam, pentru că eu spun că am jucat ofensiv acolo, din moment ce Olanda nu a tras niciun şut pe spaţiul porţii", a completat Chivu. Portarul Bogdan Lobonţ speră ca "naţionala" să treacă şi de acest examen. "Toate meciurile din grupă au fost un examen pentru noi pe care le-am depăşit cu bine, aşa sper să fie şi sâmbătă. Nu mă interesează absenţele olandezilor", a adăugat Lobonţ.

Fundaşul Răzvan Raţ a afirmat că naţionala Olandei va veni să câştige meciul "E un meci foarte important şi chiar dacă e presiune, trebuie să fim concentraţi. Olanda nu vine să facă egal, ci să câştige. Numele jucătorilor olandezi contează mai puţin, important este grupul care este foarte puternic. Sper să nu primim gol, aşa cum s-a întâmplat la Rotterdam. Olanda rămâne o echipă valoroasă", a subliniat Raţ.

Van Basten este optimist înaintea meciului de azi

Portarul olandez Edwin van der Sar, care nu va putea juca împotriva României a declarat că va fi mai nervos în faţa televizorului decât ar fi fost în teren, dar că are mare încredere în înlocuitorul său, Stekelenburg. "Chiar nu pot juca, am făcut tot posibilul. E o accidentare ciudată, mă doare nu numai degetul, ci tot piciorul aproape. E foarte dureroasă accidentarea şi trebuie să iau o pauză pentru odihnă. Speram să mă refac mai repede decât prevăzuseră medicii de la echipa mea de club, dar nu se poate. Am încredere în cel care mă va înlocui, Stekelenburg este în formă. Voi urmări meciul la televizor, voi fi mai nervos decât dacă aş fi fost în teren", a spus Van der Sar pentru cotidianul Algemeen Dagblad. Selecţionerul Marco van Basten este optimist înaintea partidei de sâmbătă. "Ne pregătim pentru un adversar tare, încercăm să ne îmbunătăţim jocul. Întotdeauna a ieşit bine în meciurile cu România, în cel mai rău caz am făcut egal", a spus el, delimitându-se de mentorul său, tehnicianul Johan Cruyff, care l-a criticat pe Ruud van Nistelrooy: "Johan nu e antrenorul meu, este un consultant al Federaţiei Olandeze. Gândesc diferit faţă de Cruyff". Mijlocaşul Clarence Seedorf spune că titularizarea sa nu depinde de absenţa suspendatului Wesley Sneijder. "Îmi pare rău că nu joacă Sneijder, este un jucător important. Prezenţa mea în teren nu depinde de accidentarea sau suspendarea unuia sau altuia. Am jucat alături de mulţi fotbalişti importanţi, în aceeaşi echipă. Putem să ne asigurăm calificarea încă de sâmbătă", a comentat el. "Seedorf se pregăteşte bine, este un factor pozitiv. Suntem bucuroşi să îl avem alături de noi", l-a caracterizat Van Basten.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România nu a bătut Olanda niciodată.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România nu a bătut Olanda niciodată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Raspuns trimis de
(16 oct 2007, 02:02:02
suceveni UNIT-VA !dinamovisti sau stelisti AVETI ACELASI DRAPEL!!!!!!!
2.   Continuare trimis de
(16 oct 2007, 02:05:50
tb sa ivtam dim sau stelisti sau chiar rapidisti CA SUNTEM ROMANI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează