Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Hrebenciuc : „Satul şi oraşul trebuie să se dezvolte împreună”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD, Florin Hrebenciuc, şi-a exprimat nemulţumirea că dezvoltarea economică a României nu se reflectă şi în domeniul agriculturii. Hrebenciuc a remarcat faptul că deşi există creştere economică, nu există creştere în domeniul agricol, apreciind această situaţie ca fiind un paradox.

„Agricultura este un domeniu care mă nelinişteşte, şi anume faptul că există creştere economică, dar nu şi în domeniul agricol. Ar trebui armonizate cele două domenii, astfel încât evoluţia acestora să meargă împreună. Nu putem separa dezvoltarea oraşelor de dezvoltarea satelor. Trebuie ca satul şi oraşul să se dezvolte împreună. Când mă refer la agricultură, am în vedere şi dezvoltarea rurală, promovarea produselor artizanale, a turismului rural, toate aceste elemente trebuie să meargă împreună”, a spus vicepreşedintele PD Suceava.

El a tras un semnal de alarmă vizavi de situaţia din agricultură, arătând că producătorii agricoli vor avea de pierdut din cauza autorităţilor care nu-şi fac treaba şi care, până în prezent, încă nu au aprobat planul sectorial pentru accesarea fondurilor europene destinate acestui domeniu al economiei.

„România are probleme cu accesarea fondurilor europene, iar agricultorii au de pierdut pentru că autorităţile nu-şi fac treaba. Nu vom putea admite ca o politică precum e cea de acum să continue. Am condamnat ceea ce s-a întâmplat şi cred că nu se merge în direcţia prevăzută. Planul sectorial nu este aprobat şi, din câte ştiu, nici nu este programat până anul viitor. Trebuie să facem presiuni asupra autorităţilor pentru a găsi soluţiile adecvate”, a spus Hrebenciuc, care a subliniat că există riscul ca pentru România să fie activată clauza de salvgardare din cauza situaţiei din agricultură.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hrebenciuc : „Satul şi oraşul trebuie să se dezvolte împreună”.
 Vizualizări articol: 880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hrebenciuc : „Satul şi oraşul trebuie să se dezvolte împreună”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează