Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2007 - Anul XII, nr. 231 (3606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control cu surprize

Sute de copii cu păduchi şi râie în şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Peste 1.300 de copii cu boli sau paraziţi au fost depistaţi în urma controalelor din şcoli. Din cei 106.363 de elevi din şcolile sucevene, au fost examinaţi 96%, adică 100.354 de elevi. În urma acestei acţiuni au fost descoperite 1.327 cazuri de boală, în comparaţie cu cele 1.342 de la începutul anului precedent.

Cele mai frecvente sunt cazurile de angină, o inflamaţie a gâtului cu care au fost depistaţi 683 dintre elevi, în creştere faţă de anul trecut, când au fost 625 de cazuri de acest gen. Îngrijorător este că aproape 300 de copii au fost depistaţi cu păduchi, număr la fel de mare ca cel de anul trecut. Din fericire numărul micozelor este în scădere, în comparaţie cu cele 174 de cazuri descoperite anul trecut, acum au fost depistaţi 105 de copii cu ciuperci parazitare. O altă problemă apărută în şcoli este râia, descoperită la 65 dintre şcolari, în creştere faţă de anul trecut, când au fost doar 46 cazuri de acest gen în judeţ.

Cea mai mare creştere au înregistrat-o cazurile de diaree acută, numărul cazurilor de acest fel fiind de 15 ori mai mare decât anul trecut. Conform datelor centralizate existente la Autoritatea pentru Sănătate Publică Suceava, majoritatea acestor cazuri au fost depistate în mediul rural. Pentru remedierea acestei situaţii ASP Suceava va pune la dispoziţia cabinetelor medicale şcolare din mediul urban şi al medicilor de familie medicamentele necesare combaterii acestor boli şi paraziţi.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de copii cu păduchi şi râie în şcoli.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de copii cu păduchi şi râie în şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează