Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2007 - Anul XII, nr. 231 (3606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Dreptul la replică al acţionarilor plecati din Starmod

"

Directoarea Sfarti Lidia Naila, văzându-se prinsă în corzile încălcării mai multor legi, unde s-a băgat de bună voie şi nesilită de nimeni, în disperare de cauză, scoate cu forcepsul din mentalul său tot soiul de inepţii aberante, care, de fapt, tot pe ea o compromit. Astfel ea îşi expune portretul profesional, civic şi moral în public, iar pe de altă parte se face de râsul curcilor.

Dacă dumneaei ne face pe noi, acţionarii care ne cerem drepturile de proprietari diversionişti, asta nu înseamnă calomnie? Ea declară că noi deţinem doar 1,7% din pachetul total de acţiuni. Noi nu am ştiut până acum acest lucru şi credem ca acest procent a fost scos de directoarea Sfarti din burta sa, iar dacă face acest lucru din convingere şi nu din tendinţa dezinformativă, atunci de ce refuza cu atâta îndârjire convocarea Adunării Generale ? Ceea ce ştim cu siguranţă toţi acţionarii este că, la privatizare, Sfarti a distribuit acţiunile FPP-ului în procent de 30% către cei din anturajul său cu lopata, iar către ceilalţi cu linguriţa, criteriul de distribuire a dreptului de depunere a certificatelor fiind dictat de muşchii dumneaei. Deşi toţi banii din creditul pentru achitarea datoriei la FPS au fost reţinuţi din dividende, iar în 1999 pe fluturaşii primiţi de acţionari se specifică faptul că nu mai aveam de achitat nici un leu la FPS, aflăm acum de la d-na Sfarti că de abia în 2008 vor ieşi de sub gajul acestuia.

După ce STARMOD a câştigat prin hotărâre judecătorescă cele 53% din acţiuni ale partenerilor străini, care ne luau marfa produsă, dar uitau să ne vireze la timp banii pe ea, d-na Sfarti  a încuiat acest pachet mare de acţiuni în  „seiful” ei personal fără cea mai mică intenţie de a informa acţionarii referitor la ce va avea de gând să facă cu ele, nicidecum să ne întrebe şi pe noi, PROPRIETARII,  ce părere avem cu privire la gestionarea averii noastre. Doamna Sfarti s-a făcut stăpână absolută peste aceste acţiuni, închizându-le în cutia neagră şi, spre  stupoarea noastră, doamna dă un anunţ pe Internet că pune în vânzare un pachet de 36% din acţiuni fără să ne precizeze, atunci când am întrebat-o cine este proprietarul de drept al acestor acţiuni, care este valoarea nominală a lor şi care este preţul de vânzare, încălcând în primul rând condiţia prevăzută în contractul de privatizare că tranzacţionarea acţiunilor se va face numai în sistem închis, numai în interiorul PAS-ului, pe care din motive neştiute de noi tot amâna să îl desfiinţeze. Tot aşa a făcut şi atunci când a înstrăinat  secţia Broşteni, fără ca noi să ştim nimic ani de zile, şi atunci când a vândut, în decembrie 2007 , o mare parte din sediul central al societăţii, vânzare de care acţionarii au aflat abia  după două luni, din presa locală. Noi am întrebat-o pe d-na Sfarti dacă era adevărat că a vândut , dar ea nu a recunoscut decât atunci când i-am arătat ziarele . 

Doamna Sfarti, de ce vă temeţi de un amarat de procent nesemnificativ de 1,7% pe care spuneţi dv. că îl deţinem noi? Noi am solicitat convocarea acestei adunări generale, pe cale amiabilă, sub formă de cereri scrise, dar nu ne-am ales decât cu amânări şi mai apoi cu ameninţări.

Stimată doamnă director, noi am primit o mostră de tupeu şi teribilism fără limite. După ce aţi ras de patrimoniul unităţii fără ca noi să ştim, secţia din Broşteni, secţie care prezenta o mare şansă economică în această localitate defavorizată, după ce aţi trimis în pribegie sute de angajaţi acţionari, majoritatea femei, culmea cinismului, faceţi din această catastrofă economică un act de bravură şi glorie, descriindu-le cu propriile dvs. cuvinte ca pe "afacerea secolului" (ducă-se pe pustie!!). La fel aţi procedat şi cu Corpul administrativ şi cu magaziile din Suceava. Toate acestea le numiţi ca pe vânzări de terenuri, deşi ştiţi prea bine că sunt clădiri noi, cu instalaţii, dotări, curţi betonate etc., acţiuni de "scoatere din criză" spuneţi dvs. sau de vindere a terenului de sub picioare, spunem noi. Ne-aţi lăsat stupefiaţi când aţi declarat că din banii primiţi prin această vânzare a activelor societăţii aţi achitat salarii şi că aţi cumpărat teren în Şcheia unde intenţionaţi să construiţi depozite şi noi spaţii.. Câtă stupizenie! Doar depozitele din curtea fabricii, de sub nasul dumneaei, în perfectă stare de funcţionare au fost vândute pentru a le transplanta  la km distanţă, unde costurile construirii şi utilizării sunt considerabile. Îndrăzniţi să ne spuneţi că Uniunea Europeană interzice intrarea camioanelor în oraş, când la numai 50 de metri de dvs., la un mare market, intră zilnic zeci de camioane. Aţi cumpărat utilaje? O, Doamne! Din cei peste 1700 de salariaţi, au mai rămas pe baricade doar 3-4 sute. Folosiţi utilajele rămase goale cu toata încrederea, şi când veţi avea profit cumpăraţi altele noi. În permanenţă, doamnă, va bateţi cu pumnii în piept că aduceţi contracte, ca şi când acest lucru ar fi o excepţie şi nu o regulă, un act de bravură şi nu o obligaţie pe care trebuie să o îndepliniţi ca salariat al societăţii NOASTRE. Vă lăudaţi că faceţi acest lucru singură, de parcă v-a împiedicat cineva să vă luaţi lângă dumneavoastră oameni competenţi, căci pe cei pe care i-aţi avut în preajmă i-aţi înlăturat prin orice metode. V-aţi înscăunat în postul de director al societăţii noastre parcă pe vecie, dar noi vă reamintim că din patru în patru ani se aleg şi se schimbă în mod democratic chiar şi funcţii mai mari şi deci şi dumneavoastră aveţi obligaţia de a da acţionarilor raportul asupra activităţii depuse, asupra modului în care le-aţi  administrat banii investiţi.

Vedeţi, stimaţi cititori, câtă tiradă face doamna Sfarti despre afacerile şi tranzacţiile spectaculoase, seculare de ţi se face părul măciucă, dar despre cei cca. 1700 de acţionari cărora doamna crede ca le-a hotărât soarta, nu suflă nici un cuvinţel. Tragem concluzia că pentru ea omul reprezintă o cantitate neglijabilă, bună doar pentru exploatare, manipulare, umilire şi, în final, expulzare. În plus ne demonstrează un tupeu demn de cartea recordurilor prin faptul că după ce distruge, dă vina pe cei care se oferă necondiţionat să ajute la redresarea şi relansarea fabricii.

Pe ce se bazează doamna Sfarti de nu se teme de nelegiuirile comise? Sau crede că noi, acţionarii plecaţi din fabrică, vom cădea pe spate în faţa răbufnirilor şi ameninţărilor sale cu Justiţia.

CONCLUZII:

Noi, acţionarii protestatari, dorim:

1. Să ne apăram drepturile şi investiţiile băneşti sau prin certificate, numite "hârtii fără valoare" de d-na

2.Să fim consultaţi în calitatea noastră de acţionari asupra gestionării acţiunilor noastre;

3.Răspuns la o serie de întrebări pe care le-am pus Consiliului de administraţie al S.C. StarMOD S.A.;

4.Să  înţeleagă  d-na Sfarti că revendicarea drepturilor de acţionar nu înseamnă destabilizare;

9.Să fim consultaţi atunci când ni se vinde proprietatea, căci în caz contrar cei care cumpără s-ar putea să rămână cu banii duşi pe apa sâmbetei, pentru că noi vom fi foarte fermi la orice încercare a d-nei Sfarti de a ne înstrăina abuziv bunurile pentru a-şi plăti cu banii rezultaţi din vânzarea activelor noastre datoriile pe care le acumulează din cauza managementului ei dezastruos;

11. STARMOD ≠ SFAR(ti)MOD.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dreptul la replică al acţionarilor plecati din Starmod.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dreptul la replică al acţionarilor plecati din Starmod5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent