Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modă şi confort cu materiale textile naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Materialele textile naturale câştigă popularitate în rândul tuturor categoriilor de cumpărători pentru că, deşi sunt ceva mai costisitoare, prezintă o serie de avantaje faţă de cele realizate din fibre sintetice.

Calitatea hainelor poate fi evaluată luând în considerare foarte mulţi factori. Totul contează: stilul, modelul, croiala şi culoarea, dar se poate spune că materialul este cel mai important, întrucât acesta dictează felul în care un obiect vestimentar arată şi cât de confortabil este pentru persoana care îl poartă.
Primul şi cel mai important avantaj al materialelor naturale îl reprezintă faptul că nu dăunează sănătăţii, spre deosebire de cele sintetice. Fibrele sintetice sunt în general vopsite cu substanţe chimice contraindicate persoanelor care au diverse alergii sau care suferă de boli de piele precum eczeme sau psoriazis şi, mai grav, materialele textile de proastă calitate pot provoca uneori dermatită de contact chiar şi celor care nu au nici un fel de probleme de sănătate.
Din păcate, nu numai vopselele sau coloranţii pot fi periculoase, ci şi multe alte substanţe, care sunt folosite pentru producerea propriu-zisă a materialelor sintetice şi care pot provoca iritaţii, mâncărimi, înroşiri ale pielii şi chiar crize de astm. Evident, nu toate materialele textile sintetice generează astfel de probleme, aşa că nu este cazul să vă îngrijoraţi. Dar, chiar dacă nu vă număraţi printre cei foarte sensibili, care se confruntă cu neplăceri de acest fel, cu siguranţă există situaţii când nu vă simţiţi confortabil în haine confecţionate din fibre sintetice, care uneori sunt neplăcute la purtat sau care acumulează electricitate statică.
De aceea, pentru a vă asigura că veţi beneficia de un confort cât mai mare purtând obiecte vestimentare de acest fel, este bine să verificaţi eticheta şi să le alegeţi pe cele care sunt făcute din materiale naturale, care miros frumos şi care nu creează nici un fel de neplăcere. Iată din ce gamă de materiale aveţi de ales.


Mătasea
Prin definiţie, mătasea este un material preţios, iar veşmintele confecţionate din mătase sunt considerate din start ca fiind de calitate. Acest material luxos este pe cât de confortabil, pe atât de frumos şi de durabil. Poate fi purtat de oricine, chiar şi de persoanele cu piele extrem de sensibilă. Alt avantaj al acestui material este acela că nu e pretenţios la spălat şi se calcă destul de uşor. Mătasea prezintă un singur dezavantaj: nu este prea plăcută la purtare în sezonul cald sau în medii cu temperatură ridicată, pentru că are tendinţa de a se lipi de piele.

Inul
Hainele din in au devenit, de-a lungul anilor, extrem de populare printre persoanele de toate vârstele. Materialul permite confecţionarea unei game variate de obiecte vestimentare - cămăşi, rochii, pantaloni, salopete de vară şi bluze de tot felul. Este adevărat că inul se şifonează foarte uşor, însă se spală fără prea mare dificultate. Marele avantaj al acestui material este că lasă pielea să respire, iar dezavantajul ar fi că inul este destul de aspru pentru persoanele cu piele foarte sensibilă.

Bumbacul
Despre bumbac se poate spune că este materialul textil de bază în industria modei. Este moale, călduros, şi practic, fiind folosit la confecţionarea tuturor pieselor vestimentare, începând cu lenjerie intimă şi terminând cu rochii elegante de zi. Există cazuri, destul de rare, ce-i drept, când bumbacul provoacă anumite reacţii alergice, dar, în general, este un material plăcut, confortabil, puţin pretenţios şi uşor de purtat.

Lâna sau lâniţa
Mai ales acum, în sezonul rece, din garderoba nici unei persoane nu lipsesc haine din lână sau lâniţă, ca de exemplu pulovere, cardigane, rochii, eşarfe sau fulare şi chiar şosete. Lâna este un material natural foarte călduros şi confortabil, însă există destul de multe persoane care nu îl pot purta, pentru că, fiind ţepos, poate provoca anumite alergii, mai ales pe pielea sensibilă.

Fibrele de bambus
Fibrele textile naturale sunt de cele mai multe ori confecţionate din materiale oarecum neobişnuite. De exemplu, hainele făcute din bambus procesat cu adaosuri de bumbac sunt o noutate deja foarte căutată în lumea modei. Acest material este unul dintre preferatele celor care poartă veşminte ecologice, motivul fiind că bambusul şi bumbacul folosite sunt cultivate şi crescute în mod ecologic, fără a fi fertilizate cu substanţe chimice. Din acest motiv, textilele din bambus sunt indicate tuturor celor care au pielea sensibilă sau suferă de diverse alergii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modă şi confort cu materiale textile naturale.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modă şi confort cu materiale textile naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei