Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ar fi împlinit...

Remember Mihai Unguraşu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mihai Unguraşu, patronul REMCET GROUP SA, care s-a stins la sfârşitul lunii decembrie 2009 în urma unui infarct miocardic, ar fi împlinit astăzi vârsta de 56 de ani.
Atunci când Monitorul de Suceava a anunţat dispariţia acestuia, s-au găsit câţiva comentatori pe forum care se întrebau cine-o mai fi fost şi Mihai Unguraşu, pentru că ei aud pentru prima oară despre el.
Cum nu era momentul potrivit pentru un răspuns, mi-am propus s-o fac ceva mai târziu şi astăzi se cuvine să ne amintim de Mihai Unguraşu.

 

„Să-i respecţi pe cei care trudesc pentru tine”

Eram leat cu el şi nu vreau să uzez de amintirile mele ca să nu creez cadrul unor comentarii identice, aşa că, pentru conturarea profilului său, voi face apel la portretul pe care i l-a creionat Ion Drăguşanul într-un volum apărut cu câţiva ani în urmă cu titlul “Acolo unde îmi adăpostesc prietenii”.
Mihai Unguraşu, care a venit la Suceava în 1990 de pe şantierul Centralei Nucleare de la Cernavodă (unde coordonase brigada de Montaj Nuclear, după experienţe şi stagii de şantier la Oneşti şi Galaţi), s-a călăuzit după poruncile satului din care-a plecat (Solonţ, dincolo de Moineşti): „Să nu furi, să munceşti cu mare responsabilitate, să te abţii de la vicii şi să-i respecţi pe cei care trudesc pentru tine”.
Ca om de afaceri, aşa cum i-a consemnat spusele Ion Drăguşanul, „Mihai Unguraşu şi-a impus un regulament propriu de conduită în care, în baza acestei responsabilităţi asumate, principala obligaţie a celui ce câştigă este plata, la timp, a impozitelor către stat, pentru că din impozitele astea se formează pensiile: <N-aş putea să mă fac părtaş la umilirea părinţilor mei, care au muncit o viaţă şi care nu şi-ar primi pensiile la timp pentru că feciorul lor nu-şi achită datoriile la timp>”.

 

Nu a suportat niciodată măştile

Aşa cum îi tuşează profilul Ion Drăguşanul, „Mihai Unguraşu n-a suportat niciodată măştile; era mulţumit cu ceea ce îi arăta oglinda, adică un chip veşnic zâmbitor şi un suflet care aşteaptă la bariera zâmbetului să şuguiască onest, adică să rostească fără patimă deşartă adevăruri grave”.
Fie că vorbim despre acel Mihai Unguraşu care a pornit cu curaj REMCET GROUP SA (cu cei 600.000 lei câştigaţi din închiderea balcoanelor), ni-l reamintim în calitatea lui de pitoresc consilier judeţean, de prieten şi susţinător al artiştilor sau de preşedinte al Filialei Suceava a Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), fie de cel care a lansat cotidianul nonconformist „Ora Sucevei”, sau de cel care a deschis localul „La Mişu”, păstrăm amintirea unui om dinamic, plin de viaţă, sigur de sine, săritor la nevoie, spiritual şi surprinzător prin acţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remember Mihai Unguraşu.
 Vizualizări articol: 2194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 19 voturi
Remember Mihai Unguraşu3.7519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exact trimis de
( 1 feb 2010, 21:36:12
excelent prezentat in acest articol, este exact asa cum il pastram in amintire pe nea MISU! Un om deosebit de cinstit si SUGUBAT!

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei