Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cei şapte ani de-acasă

Sute de suceveni, amendaţi pentru nesimţire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai multe situaţii în care poliţiştii comunitari din municipiul Suceava au trebuit să intervină şi să dea şi amenzi sunt cele cauzate de nesimţirea unor persoane, care nu s-au sfiit să lase în urma lor mormane de gunoi pe stradă ori să îşi facă nevoile fiziologice în văzul lumii, în locuri publice.
Din cele 1.064 de amenzi, în valoare de 217.850 lei, aplicate anul trecut de poliţiştii comunitari, cele mai multe, adică 954, sunt pentru nerespectarea normelor de bună convieţuire, ordine şi linişte publică.

 

Gunoiul, aruncat direct pe stradă

În această privinţă, cele mai multe amenzi, adică 640, au fost date pornind de la un regulament de norme de bună convieţuire, ordine şi linişte publică, aprobat de Consiliul Local Suceava (HCL 289/2008), care permite sancţionarea unor fapte care nu erau menţionate în mod expres în legile existente, dar de care cei care trebuie să aplice legea se loveau în mod curent.
Drept urmare, nu mai puţin de 114 suceveni au fost amendaţi cu 23.600 de lei pentru aruncarea în locuri publice de resturi alimentare, mucuri de ţigări, coji de seminţe, bilete, hârtii şi diverse ambalaje, în ciuda faptului că se aflau în zone unde aveau la dispoziţie pubele de gunoi.
Un număr mare de amenzi, 141, au fost date celor care răscolesc prin pubelele de gunoi şi tomberoanele din oraş, împrăştiind peste tot resturile scoase de acolo, de cele mai multe ori, acestea fiind persoane cărora puţin le pasă de amenzi, pentru că nu au de gând să le plătească vreodată.

 

Străzile, folosite drept toalete, dar şi ca talcioc

Surprinzător este numărul mare al celor surprinşi asupra faptului în timp ce foloseau parcurile oraşului, colţurile blocurilor şi spaţiile verzi pe post de toaletă publică, un număr de 61 de amenzi fiind date în astfel de situaţii jenante.
Practica de a-şi scoate maşinile la vânzare, prin expunerea lor în zonele cele mai aglomerate din municipiu, parcate pe stradă ori pe trotuare şi cu anunţul în geam, a fost sancţionată de poliţiştii comunitari în 22 de cazuri, cu amenzi în valoare de 2.000 de lei.
În câteva cazuri, poliţiştii aflaţi în subordinea Primăriei Suceava au reuşit să amendeze persoane adulte, care foloseau instalaţiile din parcurile de joacă pentru copii, provocând distrugerea acestora.


Nesimţirea şoferilor, sancţionată de agenţii comunitari

Tot anul trecut, 28 de suceveni au fost amendaţi pentru oprirea, staţionarea sau parcarea autoturismelor pe locurile marcate şi semnalizate ca fiind rezervate pentru persoanele cu handicap, ori în staţiile de transport public de călători, în vreme ce alţi 42 au de plătit amenzi de 9.200 de lei pentru că au parcat maşinile pe trotuare, blocând total trecerea pietonilor.
Un număr mare de amenzi au fost date celor care circulă cu căruţele prin municipiul Suceava, încurcând circulaţia şi lăsând mizerie în urmă, atât de la animale cât şi din ceea ce colectează de prin gunoi.
Anul trecut, Poliţia Comunitară a dat amenzi în valoare de 37.200 lei celor care au fost prinşi cu căruţele prin oraş, încălcând normele stabilite, dar din aceşti bani nu s-a încasat nici un leu.
“În cele mai multe cazuri e vorba de locuitori ai comunelor din jurul Sucevei, în special din Şcheia. Am înaintat mereu aceste amenzi primăriilor respective, dar de fiecare dată primim răspuns că nu se pot încasa, că nu au de unde”, a explicat viceprimarul Viorel Seredenciuc, conştient că deşi acum legea le permite să ia nişte măsuri, acestea nu au efect asupra celor care nu au nevoie în nici un fel de serviciile Primăriei Suceava, unde nu ţi se eliberează actele cerute, dacă ai amenzi neplătite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni, amendaţi pentru nesimţire.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de suceveni, amendaţi pentru nesimţire5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rahat trimis de
( 1 feb 2010, 12:50:06
O intrebare: Unde sa se pise un om in orasul asta daca se afla la o distanta semnificativa fata de casa? In localuri nu te lasa pentru ca trebuie sa faci consumatie si uneori nu ai timp/bani, daca te pisi pe un copac iei amenda...unde in alta parte? In budele ecologice!? ISUSE nu intru intr-una din aia nici sa ma platesti la cat de groaznic put si la cum arata inauntru. Unde?
1.1  RE: Rahat trimis de
( 1 feb 2010, 16:45:50
Ar putea merge in budele institutiilor publice (prefectura, primarie, etc).

Spui la paznic ca mergi in audienta la sef, intri, iti faci nevoile si apoi ai rezolvat treaba.

2.   Si politia? trimis de
( 1 feb 2010, 15:59:51
Eu am o problema cu Politia Comunitara..din fata sediului Politiei Comunitare (cel de la Piata Mare) poti cumpara orice telefoane mobile furate, bilete de tren, parfumuri "de firma", sa schimbi valuta etc...in fata politiei sunt agentii comunitari iar peste drum conlocuitorii nostri minoritari is desfasoara "afacerile" fara nici o jena , abordand lumea pe strada...chiar nu se sesizeaza nimeni de absurdul situatiei..ce incredere sa am eu in Politia Comunitara? Mi`ar fi jena sa fiu un stab prin politie si sa ma uit de pe geamul biroului si sa vad contraventii si infractiuni sub nasul meu..dar probabil lor nu le e jena..de ce oare?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei