Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Superlative pe hârtie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să recunoaştem, finala masculină de la Australian Open a fost doar parţial salvată de tensiunea din tie-break-ul ultimului set, doar al treilea, iar asta spune multe. Murray a jucat cum a putut el mai bine, însă nu posedă acel stil care să scoată ce-i mai bun din Federer, aşa cum izbutea Nadal. În studioul de după meci, Mats Wilander spunea un lucru cu miez: Murray se poate menţine la vârf cu jocul său, dar pentru Federer acest joc nu e suficient. Se pare că şansa de a mai urmări finale antologice s-a cam subţiat odată cu jocul şi condiţia fiziacă a lui Nadal. Federer a fost bun, nimic de zis, dar nu mi-a dat impresia de geniu la lucru, cum scria pe acel banner expus de fanii lui în tribună. Până la urmă, cel mai consistent meci l-a jucat tot cu Davidenko, în sferturi. Atunci a şi pierdut, de altfel, unul dintre cele două seturi din turneu (primul – în turul inaugural, în faţa rusului Andreev). Semifinala cu Tsonga şi finala cu Murray le-a terminat în numărul minim de seturi, iar platitudinea adversarilor l-a făcut şi pe el să enunţe o platitudine: “e plăcut să câştigi aşa”! O fi plăcut, nu zic nu, pentru cei care ţin mai mult cu Federer decât cu tenisul, lucru firesc în cazul apropiaţilor săi. Dar adevăratul suporter de tenis este dornic de emoţie. Elveţianul a spus că a jucat cel mai bun tenis din viaţa sa. Iarăşi nu zic nu, dar cel mai frumos tenis al său l-a jucat nu demult, când pierdea sau câştiga pe muchie de cuţit. Fără o poveste, fără o rivalitate, recordurile parcă nu au acelaşi farmec.
De fapt, turneul de la Antipozi a reprezentat un succes al cifrelor. Şi la feminin, şi la masculin au câştigat principalii favoriţi. Aşijderea la dublu masculin, ba încă după o finală cu perechea cotată cu şansa a doua. Şi la dublu feminin tot confruntare între perechile 1 şi 2, dar de data asta s-au impus favoritele secunde, dacă pot fi numite aşa surorile Williams. Perdantă în această finală, tenismena din Zimbabwe, Cara Black, a fost cotată tot ca principală favorită la dublu mixt, alături de indianul Paes, aceştia câştigând în faţa unei perechi fără cotă iniţială. Bilanţ: din 5 finale, în 4 principalii favoriţi şi-au adjudecat cupele, iar în cealaltă s-au mulţumit cu tipsia. De unde se deduce că Australia respectă valorile!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Superlative pe hârtie.
 Vizualizări articol: 1114 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Superlative pe hârtie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei