Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Succes

10.000 de participanţi în al doilea week-end al Serbărilor de la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turişti din întreaga ţară au profitat de vremea bună pentru practicarea sporturilor de iarnă şi au participat şi în cel de-al doilea week-end din seria celor patru în care este organizată cea de-a 27-a ediţie a Serbărilor Zăpezii, la manifestările cultural- distractive de la Vatra Dornei.
Seria spectacolelor din cel de-al doilea week-end a fost deschisă vineri de trupa de dans din Câmpulung Moldovenesc Addicted, după care, concertul live de muzică rock al celor şase The’ Shrooms, avându-l ca „şef de trupă” pe profesorul Ciprian Bîrsă, a încălzit cu adevărat atmosfera.

 

Michael Star i-a cucerit pe spectatori

În aplauzele localnicilor care îi cunosc foarte bine stilul muzical dar şi conceptul de spectacol din “Violin Show” şi “White Angels”, Michael Star a prezentat dornenilor “Propaganda”, al treilea show My Star Production. Michael i-a invitat pe toţi cei prezenţi la Vatra Dornei să petreacă alături de el, de colegii de trupă George Punk şi Rodica Albu, şi de cele două dansatoare.
Ultimul lor single Bad Boys Song lansat recent, pe 25 decembrie 2009, poate fi considerat un succes internaţional după cum a spus Michael Star, ajungând deja în Japonia, Canada şi toată Europa, fiind aplaudat îndelung şi de publicul de la Vatra Dornei.
În spectacolul său, artistul dornean a antrenat şi publicul şi, chiar dacă nu au fost premii, cei prezenţi la baza pârtiei s-au întrecut între ei „cine sare mai sus”, „au strigat până dimineaţa/că le place viaţa” sau au făcut karaoke, DJ-ul trupei punând un mix de negative ale melodiilor lui Michael Star.

 

Mircea Vintilă a ratat Vatra Dornei

După Michael Star, pe scenă ar fi trebuit să urce Mircea Vintilă, un titan al muzicii folk din România, care promitea un spectacol „de zile mari” conform afişului. Numai că, renumitul folkist nu a mai ajuns la Dorna, din motive numai de el ştiute şi „neîmpărtăşite” încă organizatorilor.
Pe scenă a urcat şi o fană a lui Puya, cel care cu o săptămână în urmă a fost prezent la Vatra Dornei. Delia Bădeliţă, o fetiţă în vârstă de numai trei ani, a dovedit în faţa spectatorilor că ştie foarte bine melodiile lui Puya, făcând şi un „demo” live, fără negative. Nu a lipsit nici pauza publicitară, sau momentul sponsorilor, câştigătorii concursurilor primind telefoane mobile şi invitaţii „de doi” la pizza.
Muzica house cu David Deejay, autorul melodiilor So Bizzare, Sexy Thing, I can feel, Nasty Dream sau Disco Lights, hituri cu care a „revoluţionat muzica dance românească”, aşa cum ne-au spus mai mulţi fani ai DJ-ului, au transformat baza pârtiei Parc într-o imensă discotecă.
David Deejay a declarat că a revenit cu plăcere, după un an, la Vatra Dornei, unde are mulţi fani, iubitorii house-ului răsplătindu-l cu aplauze.

 

Hip-hop cu Guess Who şi Spike

Ca şi în primul week-end, şi în al doilea a fost hip-hop cu Guess Who şi Spike, un concert – spectacol cu mulţi admiratori, dovadă fiind tinerii cu tricouri WHO, by Guess Who sau cei veniţi cu albume Guess Who, lansate împreună cu Gazeta Sporturilor la sfârşitul anului trecut, albume pe care au obţinut şi autografe. Spectacolul de vineri seara fost printre puţinele pe care Guess Who şi Spike le-au susţinut în Moldova, fiind unul „mai altfel” în muzica hip – hop, un concert „anti cuvinte obscene, anti limbaj vulgar, anti gripă porcină” cum a spus Guess Who.
Piesele Guess Who de pe cele două albume „Probe Audio” şi „Locul Potrivit” şi cele ale „maestrului” Spike care a încercat să rămână prieten cu toată lumea graţie albumului “Rămânem Prieteni” erau cunoscute de numeroşii spectatori care au asistat la spectacol, marea majoritate imortalizând aspecte din spectacol cu aparatele foto, camerele video sau telefoanele mobile.
„Îmi place la nebunie muzica Guess Who, mi-am cumpărat şi albumele. Melodiile lor sunt mult mai reuşite decât ale altor cântăreţi români de hip-hop. Sincer, sunt super cool, iar Laur, solistul, e tare drăguţ. Mi-a plăcut din prima melodia cu locul potrivit”, ne-a spus Ana Marin din Galaţi.

 

Atmosferă incendiară pe zăpadă

Atmosfera a fost incendiară pe scena de la pârtia Parc şi sâmbătă unde a urcat începând cu ora 19,15 Lavinia, solistă care s-a făcut cunoscută pe piaţa muzicală de la noi ca membră a trupei Spicy, împreună cu dansatoare. După destrămarea trupei, Lavinia Parva a decis să meargă pe drumul muzicii de una singură.
Melodiile de pe primul album din cariera solo a cântăreţei, “Doar eu”, şi de pe cel intitulat „Dragoste în secret”, apărut în 2008 au fost cele mai cunoscute de spectatorii prezenţi. Solista a declarat că “preferă să cucerească prin naturaleţe”, piesa care a consacrat-o “Mi-e frică să dorm singurică” a dedicat-o domnilor iar doamnelor şi domnişoarelor le-a dăruit “Dragoste în secret”.
Concertul Laviniei a durat 45 de minute, solista fiind aşteptată după miezul nopţii la un alt spectacol la Braşov. Înainte de plecare, bruneta ne-a spus că lucrează la un nou album care speră să aibă succes.
Pe scenă a urcat şi Michael Star cu o reluare “White Angels” şi o invitaţie la „Nopţi albe” în cluburi.
Dornenii dar şi turiştii veniţi din toate colţurile ţării s-au distrat cu DJ Sava & Raluk şi cele două dansatoare ale lor care au făcut un adevărat spectacol. Timp de aproape o oră, DJ Sava a „frecat” platanele, Raluk a încălzit atmosfera cu melodiile cunoscute tinerilor din discoteci şi cluburi, iar dansatoarele au încheiat prestaţia în aplauzele publicului, după o serie de mişcări pe care cei din faţa scenei cu greu le-au putut imita.

 

Show cu Tom Boxer şi Mike Diamondz

Baza pârtiei Parc a fost prinsă în vraja dansului, şi asta pentru că invitaţii speciali ai petrecerii, Tom Boxer şi Mike Diamondz, au realizat un show care a cuprins, printre altele, şi melodiile Dream City – Loving you, Brasil (piesă realizată în colaborare cu regretata Anca Parghel) sau A beautiful day (cu Jay).
Aşa cum au remarcat şi numeroşii spectatori, spectacolul oferit de Tom Boxer şi Mike a fost unul antrenant, energic, publicul fiind familiarizat cu Tom Boxer din videoclipurile de pe posturile tv specializate în muzică.
Cosmin Simionică, cunoscut cu numele de scenă Tom Boxer, mai ales în Marea Britanie, a lucrat mulţi ani în radio, iar în prezent mixează în cluburile londoneze, dar şi la petreceri private, pentru celebrităţi cum ar fi David şi Victoria Beckham, Jamiroquai şi Mike Tyson.
În România a devenit şi mai cunoscut după apariţia videoclipului piesei ”Deep in love”, piesă cunoscută de mai toţi cei prezenţi la baza pârtiei Parc şi cântată împreună cu Tom Boxer. Publicul spectator s-a dovedit cunoscător şi al pieselor “Roses on Fire” şi “Morena”.

 

Tom Boxer a cântat, dar a şi schiat la Vatra Dornei

Tom Boxer şi Mike Diamondz lucrează împreună la aceeaşi casă de discuri de şapte ani, iar pentru spectacole sunt „doi în unul, detergentul şi balsamul, o combinaţie avantajoasă la preţ”.
Tom Boxer a venit la Vatra Dornei cu schiurile pe maşină din Austria, şi cu toate că este adeptul pârtiilor din Alpi, duminică a schiat pe pârtia de la Vatra Dornei în timp ce Mike a coborât de câteva ori cu folia. „Nu mă pasionează sporturile de iarnă, îmi place să alerg, am jucat şi joc baschet. De aceea am preferat folia şi nu schiurile, ca Tom”, ne-a spus Mike Diamondz.

 

Duminică, regal folcloric

Ziua de duminică, 31 ianuarie a fost dedicată muzicii populare. Începând cu ora 16,00 au cântat pentru iubitorii muzicii de promenadă, Fanfara municipiului Vatra Dornei. Spectacolul a continuat cu Ansamblul “Poieniţa” din Poiana Stampei, Anghelina Timiş, Ansamblul “Gura izvorului” din Vatra Moldoviţei, Alexandru Recolciuc, Ansamblul “Dorna Dorului” şi cunoscutul interpret Dumitru Farcaş.

 

Vatra Dornei „nu păcăleşte turiştii”

Aşa cum am aflat de la primarul Ioan Moraru, deşi este un an greu, autorităţile locale nu au dorit să renunţe la aceste manifestări reunite sub numele de „Serbările iernii” pentru că fac parte din tradiţia locului, fiind reluate în 1999, după 10 ani de staţionare.
„De aproape 11 ani de când s-au reluat, ele au devenit mult mai spectaculoase, pentru că un singur weekend nu este suficient pentru ele. Turiştii care nu au venit într-un weekend pot să vină şi în primele două weekenduri din februarie. Parcul municipal, pârtia, zona în care se desfăşoară spectacolele arată ca într-o iarnă de vis. Vatra Dornei niciodată nu a păcălit turiştii, fie că este vară, fie că este iarnă. Indiferent de anotimp, Vatra Dornei este spectaculoasă. Acum a nins, este un spectacol cu zăpadă, cu lumini şi cu muzică de bună calitate. Am organizat aceste serbări şi am găsit înţelegere la Consiliul Local. Toate manifestările, toate evenimentele importante de peste an, pe care Vatra Dornei, staţiune turistică de interes naţional, le are, nu trebuie amânate din pricina crizei sau făcute doar ca să fie făcute. Noi vrem să păstrăm acest standard al sărbătorilor zăpezii, aşa cum a fost în anii precedenţi, l-am prelungit pe patru week-enduri sub rezerva că, dacă într-un weekend nu este zăpadă, să amânăm sărbătorile. Una peste alta, faptul că sunt mulţi turişti din toată ţara la Vatra Dornei este un semn bun”, ne-a spus primarul Ioan Moraru.

 

Folia, covorul şi sacoşa, o alternativă la schi şi sanie

Cele două pârtii de schi, Parc şi Dealul Negru, dar şi derdeluşul pentru săniuş i-au atras pe toţi turiştii, indiferent de vârstă, mai ales că vineri seara a nins la Vatra Dornei, iar sâmbătă şi duminică au fost două zile însorite, în care fiecare a ieşit să se dea pe pârtie sau pe derdeluş cu schiurile, sania, folia, covoraşul de cauciuc din maşină sau chiar o bucată din mocheta din casă.
La instalaţiile de transport pe cablu sâmbătă cu greu găseai un loc liber şi asta după minute bune de stat la rând pentru a urca sau pentru a cumpăra bilete sau abonamente. La telescaun, timpii de aşteptare au ajuns în cursul zilei de sâmbătă şi duminică şi la o oră. Unii mai nerăbdători au urcat fără teleschi sau telescaun pentru a coborâ pe schiuri sau cu placa.
„Pârtia este bună, am fost şi week-endul trecut, distracţia e la maxim. E super, mai ales că a nins şi aseară, dar este destul de aglomerat aici. De încălzire am urcat două ture pe jos dar de acum urcăm cu teleschiul, că ne lasă puterile”, ne-a spus Alice, din Lunca Ilvei.
Şi cei din Gura Humorului au venit la schiat la Vatra Dornei, chiar dacă au pârtie acasă. „Ne-am dat până acum cu schiurile, dar am închiriat o placă de schi. Chiar dacă cu placa e periculos, că este un pic de gheaţă, e mai palpitant decât cu schiurile”, ne-a spus Mihai, din Gura Humorului.
Derdeluşul a fost împărţit în două. Jumătatea cu zăpadă pentru sănii iar jumătatea îngheţată pentru cei care au dorit să se dea cu folii, colaci de iarnă, preşuri auto sau pantalonii de schi.
„Am coborât fără nimic, pur si simplu pe pantaloni. Se simt hopurile, e gheaţa şi de aceea e super” ne-a spus Claudiu Măcila, din Suceava.
„Am mai fost la Vatra Dornei, e foarte frumos. Cu folia pe gheaţă e nemaipomenit. Uiţi de toate, inclusiv de durerile de spate pe care le am acasă” ne-a spus Claudia Grigoraş din Iaşi. Pentru Geta, altă ieşeancă, o bucată de covor a fost o soluţie mai bună pentru că „amortizează la hopuri”, în timp ce pentru Nicu, covoarele de cauciuc din maşină „sunt o soluţie pentru a proteja pantalonii”, iar cu „folia este extraordinar, este o experienţă pe care toată lumea trebuie să o încerce. E cel mai palpitant”, cum ne-a spus doamna Mateiciuc din Iaşi, venită pentru prima oară la Vatra Dornei.
Un grup de elevi din Rădăuţi a venit la Vatra Dornei să petreacă prima parte a vacanţei. „Ne dăm cu sania dar vrem să învăţăm să şi schiem. Am venit un grup mai mare, suntem cu profesorul nostru, şi vrem să învăţăm cât mai mult din sporturile de iarnă într-un timp scurt” ne-a spus Liviu, unul dintre membrii grupului.

 

Bradu şi Călimani, ocupate la capacitate

Deoarece sunt foarte aproape de cele două pârtii, hotelurile Bradu şi Călimani au fost preferate de turişti. Aşa cum am aflat de la viceprimarul municipiului, Mircea Rusu, toate cele 2.500 de locuri de cazare au fost ocupate în week-end. Andi Vezeteu, directorul Complexului Bradu Călimani, a glumit, spunând că „dacă eşti schior bun şi sari la un hop, poţi să ajungi direct în cameră. Asta pe lângă faptul că din restaurant poţi ieşi direct în parc, care este aproape, şi e foarte atractiv pentru familiile cu copii sau pentru cei mai în vârstă, care preferă cele două locaţii pentru că pot să privească spectacolele din balcon”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10.000 de participanţi în al doilea week-end al Serbărilor de la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 5887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
10.000 de participanţi în al doilea week-end al Serbărilor de la Vatra Dornei4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 1 feb 2010, 21:57:47
Felicitari domnului profesor Ciprian Barsa si trupei The Shrooms.

Clubul Copiilor din Campulung Moldovenesc are cu ce se lauda.

Bravo!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei