Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DGFP

Microîntreprinderile nu mai trebuie să depună la Finanţe declaraţia pentru impozitarea profitului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronii de microîntreprinderi nu mai trebuie să se deplaseze la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava sau la administraţiile fiscale din judeţ pentru a depune declaraţia de schimbare a regimului de impozitare, de la 3% pe venit la 16% pe profit.
Potrivit directorului coordonator al DGFP Suceava, Petrică Ropotă, modificarea regimului de impozitare, respectiv a vectorului fiscal, va fi făcută din oficiu de către administraţiile fiscale de care aparţin agenţii economici.
Ropotă a explicat că, potrivit unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale, scoaterea din evidenţă ca plătitor de impozit pe venitul microîntreprinderilor cu data de 31 decembrie 2009 se va face din oficiu, la fel ca şi luarea în evidenţă ca plătitor de impozit pe profit cu data de 1 ianuarie 2010. De precizat că vectorul fiscal va fi modificat din oficiu şi în ceea ce priveşte schimbarea perioadei fiscale pentru impozitul pe veniturile din salarii şi contribuţii sociale de la trimestru la lună, începând cu data de 1 ianuarie 2010.
Astfel, Petrică Ropotă a mai spus că pentru microîntreprinderi, începând cu obligaţiile lunii ianuarie 2010, cu termen de declarare 25 februarie 2010, se înregistrează, din oficiu, luna calendaristică drept perioadă fiscală pentru plata impozitelor şi contribuţiilor aferente veniturilor din salarii.
La sfârşitul anului trecut, în judeţul Suceava erau înregistrate 1.835 de microîntreprinderi.
Potrivit unui comunicat al ANAF, în conformitate cu prevederile art. 107 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sistemul de impozitare pentru microîntreprinderi a avut o aplicabilitate limitată în timp, respectiv până la data de 31 decembrie 2009, prin modul de reglementare a cotelor de impozitare numai pentru anii 2007-2009.
În aceste condiţii, începând cu 1 ianuarie 2010, prevederile Titlului IV „Impozit pe veniturile microîntreprinderilor”, normele metodologice de aplicare corespunzătoare, precum şi alte prevederi legate, nu mai produc efecte juridice. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2010, microîntreprinderile care până la data de 31 decembrie 2009 plăteau un impozit de 3% pe venit vor intra în categoria contribuabililor plătitori de impozit pe profit de 16%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Microîntreprinderile nu mai trebuie să depună la Finanţe declaraţia pentru impozitarea profitului.
 Vizualizări articol: 14959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Microîntreprinderile nu mai trebuie să depună la Finanţe declaraţia pentru impozitarea profitului3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ghid GRATUIT trimis de
( 3 feb 2010, 19:00:09
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza - E GRATUIT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei