Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La 82 de ani

A vrut să-şi omoare fiica şi nepotul, în timp ce aceştia dormeau

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bătrân în vârstă de 82 de ani, din comuna Râşca, a fost reţinut de ofiţerii şi procurorii criminalişti, după ce, ieri dimineaţă, a vrut să-şi omoare fiica şi pe băiatul acesteia, în timp ce dormeau.
Femeia a reuşit să scape, însă fiul ei, un tânăr de 29 de ani, a fost găsit în pat, într-o baltă de sânge, fiind lovit de mai multe ori, în zona capului, cu un topor, chiar de către bunicul său.
Surse din rândul anchetatorilor ne-au povestit că fapta s-a petrecut, ieri dimineaţă, în jurul orei 4:30.
Vasile Neculau dormea în aceeaşi cameră cu nepotul său, Lucian Lămăşanu, iar într-o încăpere alăturată se odihnea fiica bătrânului, Silvia Neculau.
Femeia, împreună cu fiul ei, au locuit până acum aproximativ doi ani la Fălticeni, când Silvia Neculau a divorţat de soţul ei şi a revenit la casa părintească din Râşca, în care locuia tatăl ei, Vasile Neculau.
Bătrânul, susţin surse judiciare, semnase un contract prin care îi lăsa casa fiicei sale, cu condiţia ca aceasta să-l îngrijească până la moarte, iar tocmai acest contract a devenit cu timpul motiv de ceartă dintre cei trei.
Anchetatorii vorbesc şi despre faptul că bătrânul nu dormea nopţile şi se odihnea mai mult ziua, lucru care ducea iar la scandaluri în familie.
Din datele ofiţerilor care anchetează acest caz, atât bătrânul cât şi nepotul său suferă de probleme psihice, însă nici unul nu figura în evidenţele medicale.

 

Internat în stare foarte gravă la Spitalul Judeţean

Până în prezent, anchetatorii au stabilit că, ieri dimineaţă, în jurul orei 4:30, Vasile Neculau a luat un topor şi o lanternă şi s-a dus la patul în care dormea nepotul său, lovindu-l pe acesta de mai multe ori în zona capului.
Apoi, s-a dus în camera în care dormea fiica sa, intenţionând să o lovească şi pe aceasta cu toporul. Femeia, însă, a auzit zgomote şi s-a trezit, iar când şi-a văzut tatăl cu un topor în mână a început să ţipe după ajutor, luptându-se cu acesta.
Bătrânul a ieşit din casă, timp în care Silvia Neculau s-a dus în camera în care dormea fiul ei să vadă de ce nu i-a sărit în ajutor.
Imaginile erau înfiorătoare: Lucian Lămăşanu era în pat, cu capul zdrobit şi plin de sânge. Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava şi internat în stare foarte gravă, pe secţia de Neurochirurgie.
Medicii susţin că pacientul are şanse minime de supravieţuire.

 

Găsit la un vecin, în timp ce-şi bea cafeaua

Vasile Neculau a fost găsit, la câteva minute după ce fiica sa a alertat poliţia, în casa unui vecin, unde s-a dus să bea o cafea.
Bătrânul, cercetat pentru tentativă de omor, a fost internat, aseară, în secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava.
În zilele următoare, Vasile Neculau va fi expertizat psihiatric pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A vrut să-şi omoare fiica şi nepotul, în timp ce aceştia dormeau.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
A vrut să-şi omoare fiica şi nepotul, în timp ce aceştia dormeau3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 1 feb 2010, 17:27:25
mori dracului... satana ce esti ... spanzurat ar trebui ... sau ars pe foc sa le fie invatatura de minte celorlalti
2.   :)) trimis de
( 1 feb 2010, 21:39:03
ui la el ce mutra are:)),ar trebui eutanasiati dracii astia cu varsta de peste 75-80 ani,,:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei