Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Coafarea cu ajutorul plăcii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doamnele şi domnişoarele care au păr ondulat şi care îşi doresc să îl aibă drept au un aliat de nădejde: placa pentru întins părul.
Plăcile pentru îndreptat părul sunt eficiente şi vă vor ajuta să obţineţi rezultatele dorite chiar şi atunci când aveţi puţin timp la dispoziţie.
Aceste aparate-minune pentru îngrijirea părului funcţionează pe un principiu asemănător cu cel al fierului de călcat, folosind căldura pentru a întinde textura părului.
În general, plăcile sunt făcute din metal sau din materiale ceramice, acestea din urmă fiind mai indicate, întrucât nu afectează firul de păr, produc abur ce conferă un plus de hidratare, generează ioni negativi şi îndreaptă părul rapid şi eficient.
În plus, plăcile ceramice conduc rapid căldura, care fixează hidratarea şi culoarea, astfel că părul dumneavoastră va arăta strălucitor şi sănătos, indiferent de coafura pe care o alegeţi.

Părul trebuie spălat înainte de a fi îndreptat
Primul pas este spălarea părului cu un şampon delicat, adaptat tipului dumneavoastră de păr. Spălaţi-l cu apă călduţă, şamponaţi bine şi clătiţi cu apă rece, pentru a îndepărta orice urmă de şampon. Pasul următor este aplicarea unei măşti. Acest produs se aplică în cantităţi mici pe părul ud, în special pe vârfuri. Lăsaţi masca să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi foarte bine. Rolul acestei măşti este acela de a hrăni părul, îmbunătăţindu-i textura, conferindu-i strălucire şi lăsându-l uşor de pieptănat şi de coafat. Urmează aplicarea balsamului, acest pas fiind esenţial pentru că părul care urmează să fie tratat termic are nevoie de hidratare, iar balsamul va hrăni firul de păr pe întreaga lungime şi va împiedica uscarea, ruperea şi despicarea acestuia.

Procesul de întindere a părului
Înainte de a începe procesul de îndreptat, ştergeţi foarte bine părul cu un prosop, prin tamponare, pentru a reduce pe cât posibil cantitatea de apă, şi pieptănaţi-l. Pulverizaţi un spray de protecţie termică, acesta fiind special produs pentru a proteja părul de efectele negative ale temperaturilor ridicate. Pasul următor este uscarea părului cu un foen, dar la o temperatură medie.
Urmează procesul propriu-zis de întindere, care trebuie să înceapă de la ceafă. Evitaţi contactul direct al plăcii cu scalpul pentru a nu vă arde, dar nu îndreptaţi aceeaşi şuviţă de mai mult de două ori, pentru a nu deteriora textura părului. Avantajul plăcii de coafat este acela că vă permite să vă folosiţi imaginaţia şi să experimentaţi, jucându-vă cu diverse stiluri.
După ce aţi dat părului forma dorită, aplicaţi produse menite să menţină coafura. Folosiţi ser, gel sau ceară de păr, însă asiguraţi-vă că aplicaţi aceste produse uniform, altfel riscaţi ca podoaba dumneavoastră capilară să pară neîngrijită. Aranjaţi şuviţele rebele cu ajutorul degetelor, iar la final pulverizaţi un spray de strălucire, care va finaliza coafura.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coafarea cu ajutorul plăcii.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Coafarea cu ajutorul plăcii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei