Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demachierea, un ritual necesar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru ca îngrijirea tenului să fie perfectă, este nevoie ca loţiunea demachiantă să fie adaptată tipului de piele.

Seara este momentul în care tenul trebuie să fie răsfăţat, după ce toată ziua a fost „atacat” de poluare, praf şi transpiraţie. Din acest motiv, pielea are nevoie de o loţiune de demachiere bună, care să o oxigeneze. Apa şi săpunul curăţă foarte bine epiderma, dar cum pielea de pe faţă este foarte sensibilă, tenul poate deveni uscat şi poate fi chiar agresat de această combinaţie radicală. Pentru o îngrijire eficientă a lui, este recomandat să folosiţi creme sau loţiuni demachiante care nu doar curăţă, ci şi protejează epiderma.

Produsele de demachiere sunt disponibile sub mai multe forme: lapte, loţiune, gel, emulsie, cremă sau spumă. Laptele demachiant este recomandat doamnelor cu piele foarte sensibilă, care nu trebuie să folosească produse cosmetice ce conţin parfum, alcool, coloranţi sau conservanţi.

 

Ghid practic de demachiere

Puteţi folosi un singur produs pentru demachierea feţei şi a ochilor, dacă acesta este suficient de delicat. Totuşi, dacă folosiţi articole cosmetice waterproof, este indicat un demachiant special pentru ochi. Puneţi loţiune pe un disc demachiant sau pe vată, cu care vă ştergeţi faţa, apoi îndepărtaţi crema în exces cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Pentru a „clăti” faţa după demachiere puteţi utiliza o apă florală sau termală, care vor da senzaţia de prospeţime.

 

Alegeţi demachiantul în funcţie de tipul de ten

Tenul gras are nevoie de curăţare în profunzime, pentru a preveni acumularea impurităţilor, care se pot transforma în coşuri sau puncte negre. Doamnelor cu acest tip de ten li se recomandă să nu facă tratamente chimice foarte des, pentru că pielea poate reacţiona, secretând sebum în exces. Un lapte demachiant special pentru tenul gras şi o loţiune delicată pentru îndepărtarea machiajului formează o combinaţie ideală pentru îngrijirea acestui tip de piele.

Tenul uscat trebuie hrănit foarte bine, pentru a evita apariţia iritaţiilor. Şi în acest caz, un lapte demachiant special pentru pielea uscată este cea mai bună soluţie. Acesta poate fi asociat cu apă florală sau termală, dar în nici un caz cu apă de la robinet, care conţine foarte mult calcar.

Sfatul dermatologilor este să vă demachiaţi şi dimineaţa, şi seara, chiar dacă în ziua respectivă nu vă fardaţi. Seara trebuie îndepărtate impurităţile, iar dimineaţa tenul trebuie curăţat de urmele de transpiraţie ce afectează pielea în timpul nopţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demachierea, un ritual necesar.
 Vizualizări articol: 1425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Demachierea, un ritual necesar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei