Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2008 - Anul XIII, nr. 166 (3847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regulile pentru asortarea culorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trebuie să ştiţi foarte clar ce culori puteţi asocia într-o ţinută şi care sunt combinaţiile pe care ar trebui să le evitaţi. Aceste alegeri trebuie făcute ţinând seama nu doar de nuanţa pielii dumneavoastră, ci şi de originalitate.

 

Lecţie teoretică despre culori

În modă, ca şi în artă, există două moduri de a asocia culorile în funcţie de cercul cromatic de bază, pentru a vă asigura că nu greşiţi în combinarea nuanţelor.

Aceste metode sunt cea a camaieului (în tonurile aceleaşi culori) şi cea a contrastului. Cercul cromatic împarte culorile în trei categorii: primare (albastru, roşu magenta şi galben), secundare (verde, oranj şi violet, acestea fiind obţinute din combinaţia culorilor primare) şi terţiare (indigo, turcoaz, auriu).

Metoda contrastului culorilor presupune asocierea a două nuanţe care se află în opoziţie pe cercul cromatic, în timp ce camaieul corespunde unei asocieri a tonurilor foarte apropiate ale unei culori, ca de exemplu bej şi ecru.

Culorile pot fi aliaţii dumneavoastră de nădejde, pentru că au capacitatea de a vă echilibra silueta.

 

Culori potrivite pentru ţinute asortate

Atunci când alcătuim o ţinută pornim, în general, de la o culoare dominantă pe care celelalte nuanţe o însoţesc şi o luminează. Evitaţi să purtaţi mai mult de trei culori diferite, însă ţineţi cont de faptul că adăugarea unei nuanţe complementare „temperează” o anumită culoare.
Albul şi negrul nu sunt considerate culori adevărate, întrucât nu prea sunt prezente în natură. Ele pot intra în combinaţii cu orice alte culori. La fel şi griul, care este neutru şi se potriveşte foarte bine cu o paletă largă de culori.

Atunci când vă alegeţi hainele, optaţi pentru culori mai închise, sobre, pentru partea de jos, pentru că nuanţele deschise au tendinţa de a îngroşa silueta. În schimb, pentru partea de sus este recomandat să alegeţi culori vii, chiar îndrăzneţe. Acestea vor conferi luminozitate nu doar ţinutei, ci şi feţei.

 

Asocieri potrivite

Dacă aveţi tenul măsliniu şi sunteţi brunetă, puteţi opta pentru oricare dintre combinaţiile roz-portocaliu, roşu-negru, verde-bej, vişiniu-bej, roşu-gri.

Dacă aveţi tenul palid şi părul negru sau şaten închis, puteţi alege oricare din combinaţiile bej-alb, bleumarin-bej, maro-galben, gri-maro.

Dacă tenul dumneavoastră este palid şi sunteţi blondă, şatenă sau roşcată, aveţi de ales între asocierile maro închis-roşu, alb-negru, kaki-maro închis, maro deschis-negru, negru-gri sau mov-maro.

 

Combinaţii nereuşite

Combinaţiile de culori pe care codul vestimentar clasic recomandă să le evitaţi sunt cele obţinute din asocierea nuanţelor care se găsesc foarte aproape una de alta, pe cercul cromatic. Dar, în afară de asta, există câteva exemple de combinaţii de culori, care nu se potrivesc, cum sunt, de exemplu, violetul şi galbenul.

Acestea nu sunt compatibile, iar asocierea lor poate fi chiar supărătoare. Alte combinaţii de culori pe care ar trebui să le evitaţi sunt verde-albastru, maro-negru, roşu-roz, bleumarin-negru, vişiniu-violet şi lila-mov.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulile pentru asortarea culorilor.
 Vizualizări articol: 2946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Regulile pentru asortarea culorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei