Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iul 2008 - Anul XIII, nr. 166 (3847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ceapă achiziţionată din Grecia printr-o firmă fantomă, vândută la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronul unei firme din municipiul Suceava a comercializat peste 67 de tone de ceapă achiziţionată din Grecia, printr-o firmă fantomă.

Comisarul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a declarat că în cadrul acţiunilor de monitorizare a achiziţiilor de mărfuri din spaţiul Comunităţii Europene, în luna iulie 2008 comisarii financiari au efectuat un control privind modul de comercializare a mărfurilor la o societate comercială din municipiul Suceava, cu obiect principal de activitate comerţ cu ridicata al legumelor şi fructelor.

Vartic a explicat că iniţial, verificările au fost demarate la societatea comercială care a efectuat transportul a 67.460 de kilograme de ceapă provenite din achiziţii intracomunitare din Grecia, pentru o firmă fantomă, în condiţiile în care aceasta nu a putut fi identificată după codul fiscal înscris pe facturi.

„Din declaraţiile făcute de reprezentanţii firmei transportatoare a rezultat că mărfurile au fost descărcate în trei rânduri în depozitul unei alte societăţi din Suceava decât cea nominalizată în documentele de transport”, a arătat Ionuţ Vartic.

El a spus că în urma verificărilor efectuate la depozitul indicat de reprezentanţii firmei de transport s-au găsit 11.300 kilograme ceapă uscată provenită din achiziţii intracomunitare, pentru care însă se deţineau documente de provenienţă. În faţa comisarilor financiari, administratorul firmei care avea depozitului a recunoscut că a deţinut cantitatea de 67.460 de kilograme de ceapă, însă a precizat că întreaga marfă ar fi aparţinut unei persoane de origine română aflată în Grecia, care l-ar fi contactat telefonic şi l-a rugat să o depoziteze până vine în Suceava. „Administratorul firmei respective a arătat că după ce a văzut că respectiva persoană din Grecia nu a mai venit să-şi ridice marfa, a decis să o vândă la preţul pe care îl avea la aceleaşi produse”, a explicat Ionuţ Vartic.

În condiţiile în care firma suceveană nu a avut acte pentru cele peste 64 de tone de ceapă vândute, comisarii financiari au amendat societatea cu 20.000 de lei şi au confiscat suma de 40.476 de lei obţinută din comercializarea mărfii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceapă achiziţionată din Grecia printr-o firmă fantomă, vândută la Suceava.
 Vizualizări articol: 13371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceapă achiziţionată din Grecia printr-o firmă fantomă, vândută la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei