Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 mar 2008 - Anul XIII, nr. 61 (3742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sterilizarea instrumentarului, deficitară în saloanele de înfrumuseţare

Saloanele de înfrumuseţare au încă mari probleme, la şase luni de la implementarea legislaţiei europene în domeniu, în privinţa sterilizării riguroase a instrumentarului şi evacuarea deşeurilor periculoase, potrivit unui raport al Inspecţiei Sanitare de Stat a municipiului Bucureşti.

Adrian Neacşu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, a declarat, ieri, că inspectorii sanitari au efectuat în luna februarie o inspecţie în unităţile de prestări servicii de înfrumuseţare şi întreţinere corporală (coafură, frizerie, manichiură, pedichiură, cosmetică, tatuaj şi piercing, gimnastică).

"Întrucât acest sector de prestări servicii s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, există riscul creşterii morbidităţii unor maladii, precum boli ale pielii, hepatite de tip B şi C sau SIDA, ce ar putea fi transmise în unităţile respective din cauza lipsei de igienă", a susţinut Neacşu.

Directorul Autorităţii de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a afirmat că "anumite consecinţe nefaste" asupra stării de sănătate ar putea fi prevenite printr-o serie de reguli privind normele de igienă, ce trebuie cunoscute de toţi operatorii. Mai mult, noua legislaţie în domeniu, prevede reguli noi referitoare la dezinfecţia şi sterilizarea instrumentelor, obiectelor şi materialelor de lucru, cât şi la evacuarea deşeurilor periculoase, în mod special, dar şi privind circuitele funcţionale necesare.

 

Nereguli.

Cele mai grave nereguli au fost înregistrate în aproape jumătate din unităţile controlate, unde nu au fost respectate normele de igienă, dezinfecţia şi sterilizarea instrumentarului, obiectelor şi materialelor de lucru, lipsa substanţelor dezinfectante, lipsa dotărilor şi amenajărilor pentru sterilizare, neefectuarea dezinfecţiei/ sterilizării după fiecare persoană, neînregistrarea efectuării procedurilor.

În multe unităţi au fost înregistrate probleme legate de amenajarea spaţiului, şi anume lipsa chiuvetei în cabinetul de cosmetică sau de pedichiură, echipamentul de protecţie depozitat la un loc cu hainele de stradă, lipsa spaţiilor de depozitare a ustensilelor şi materialelor utilizate pentru curăţenie, lipsa ghenelor de gunoi pentru depozitarea pubelelor cu reziduuri solide, circuitul lenjeriei necorespunzător, se mai precizează în raport.

Inspectorii au găsit unităţi unde nu este respectată legea privind interzicerea fumatului, unde sunt utilizate de produse cosmetice fără date de identificare unde nu este efectuat controlul medical la angajare şi neasigurarea dotărilor necesare pentru colectarea deşeurilor cu potenţial contaminant.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sterilizarea instrumentarului, deficitară în saloanele de înfrumuseţare.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sterilizarea instrumentarului, deficitară în saloanele de înfrumuseţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de varză şi rubarbăr 2 porţii - 20 minute 1 varză potrivită1 leg. mărar verde1 leg. cimbru verde100g nuci zdrobite  mai mare4 - 5 tulpini de rubarbăr2 linguri oţet (balsamic, de mere, aromat)2 linguri ulei sare, piper Tăiaţi varza cât... Citeşte