Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2015 - Anul XX, nr. 158 (5970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Da, există fairplay. Nu la fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multă vreme am trăit cu impresia că toată mârlănia de pe lume este concentrată într-o anume zonă a planetei, cea pe care o alintăm numind-o "plaiul mioritic", că doar suntem şi poeţi cu toţii, şi care îşi justifică adesea acest apelativ, prin ciobănie. Însă cu puţină vreme în urmă, pe timpul desfăşurării competiţiei Copa America, am asistat la un gest de o mârlănie incalificabilă, al cretinului ăla care i-a băgat (adânc!) un deget în fund adversarului, o chestie pe lângă care muşcăturile "canibalului" Suarez par nişte dovezi de tandreţe infinită. Despre dobitocul ăsta s-a vorbit vreo câteva zile, oricum prea mult. Şi infinit mai mult decât despre un gest de fairplay pe care l-am admirat live în Masters-ul Australiei la snooker, desfăşurat în aceeaşi perioadă, unde, în semifinala, încă deţinătorul titlului de la ediţia precedentă, Judd Trump, era condus de adversarul său, căruia îi mai trebuia un singur frame pentru a câştiga partida. Judd era la masă, conducea, şi se putea apropia doar la un frame, adică 5 - 4. A executat o lovitură, bila a intrat, arbitrul a punctat, moment în care Judd a anunţat: "Fault!". Ştersese cu mâneca o altă bila, care nici nu se clintise, şi evident că nimeni nu văzuse. Nici măcar camerele TV! A pierdut frame-ul, meciul şi titlul. La fotbal, asta ar fi echivalent cu un gol înscris cu mâna, tot fără să vadă cineva, arbitrul să arate centrul, dar autorul să meargă la el şi să-l roage să-l anuleze. Spuneţi drept, vi se pare posibil? Dacă vă ia gura pe dinainte şi ziceţi "Da", vă rog să vă reamintiţi celebrul gol înscris în ditamai Campionatul Mondial de ditamai Maradona. Acum câteva zile, la Wimbledon, Nole Djokovici juca setul decisiv cu Anderson al meciului întrerupt în seara precedentă. Un lob al lui Anderson este semnalat ca out, în chiar primul game, cu Nole la serviciu. Anderson tace, dar Djokovici, lângă care căzuse mingea, cere el, în locul adversarului, imaginea hawkeye! Şi are câştig de cauză, în sensul că pierde punctul, mingea atingând tuşă!!! Mie nu-mi place tenisul lui Djokovici. Sunt însă topit după snooker-ul lui Judd. Dar şi dacă-ţi place de unul, iar de celălalt nu, nu poţi să nu-i admiri ca oameni, ca sportivi exemplari. Când vorbim despre modele în viaţă, despre unii că ei vorbim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Da, există fairplay. Nu la fotbal.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Da, există fairplay. Nu la fotbal5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Maestre, trimis de
(11 iul 2015, 18:56:43
Tenisul este sportul elitelor din orice punct de vedere.

Calafindesteanu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei