Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2015 - Anul XX, nr. 158 (5970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Lucrare „nemţească”

Bătaie de joc marca Pfeiffer pe străzile din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grămezi mari de pământ lăsate în mijlocul străzii, şanţuri acoperite doar cu pământ, transformat în noroi după ploaia de joi, şi o groapă adâncă cât un om, fără nici o protecţie în afara unui semn de avertizare, aşa arată o lucrare executată „nemţeşte” de firma germană Pfeiffer, care se ocupă de extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava.

Iar această lucrare „model” nu a fost executată oriunde, ci chiar în centrul municipiului, pe strada care vine dinspre Piaţa Mare către strada Curtea Domnească.

Aproape de intersecţia dintre cele două străzi intens circulate, un morman de pământ tronează în mijlocul străzii, iar în jur nici picior de muncitor – probabil la fel se procedează şi la Berlin, Munchen sau în oricare alt mare oraş german. De la acel morman, pe o distanţă de aproximativ 50 de metri, de-a lungul străzii Horea, Cloşca şi Crişan, adică pe lângă parcarea Pieţei Mari, prin faţa sediului BRD Curtea Domnească şi a Cramelor Bucium, până în parcarea dintre blocurile din spatele sediului Poliţiei Locale, se întinde un şanţ astupat doar cu pământ, care, tasându-se, a lăsat o denivelare de 5 sau chiar 10 cm pe alocuri – o adevărată capcană pentru miile de pietoni care trec pe acolo, dar şi pentru maşini.

Cum constructorii nu s-au obosit să pună nici măcar o lopată de pietriş sau balast peste pământul cu care au astupat şanţul săpat, pe alocuri pământul s-a transformat în noroi, prin care trecătorii sunt forţaţi să treacă pentru a ajunge unde au nevoie.

La capătul „şarpelui” noroios lăsat în urmă de cei care au montat conducte de apă rece, în zona parcării dintre blocuri se găseşte un alt morman de pământ, mai mare, lăsat pe marginea unui şanţ lung de vreo 5 metri şi adânc cât să încapă un om în picioare.

În afara semnului rutier de avertizare nu se găseşte o altă măsură de siguranţă, precum banda de avertizare în jurul şanţului, cum se practică de obicei, pentru a atenţiona lumea asupra pericolului.

Capac la toate, întregul şantier era abandonat, exact în starea descrisă, şi nici ţipenie de muncitor ieri în acea zonă.

Contactat telefonic, responsabilul de lucrări din Suceava al firmei Pfeiffer, Cristi Munteanu, a spus că lucrarea de pe strada Horea, Cloşca şi Crişan nu a putut fi finalizată din cauza defectării buldoexcavatorului cu care s-a intervenit acolo.

„Şanţul a fost astupat provizoriu, să nu îl lăsăm deschis. Imediat ce revenim în zonă vom decapa stratul de pământ şi punem balast, aşa cum este necesar, iar pe deasupra se toarnă beton sau asfalt”, a declarat reprezentantul Pfeiffer, care s-a angajat ca în câteva zile să readucă strada la starea iniţială.

Calvarul celor care au de trecut des pe acolo este de abia la început, pentru că lucrarea, efectuată cu fonduri europene, mai necesită şi executarea a aproximativ 40 de branşamente în zona în care s-a intervenit, iar montarea de conducte va continua şi pe strada Curtea Domnească, atât în sus, spre Autogară, cât şi în vale, către Biserica Sf. Dumitru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătaie de joc marca Pfeiffer pe străzile din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 3196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătaie de joc marca Pfeiffer pe străzile din centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca n-ar fi fost spaga!? trimis de
(11 iul 2015, 13:18:59
Angajatii platesc sefilor cotizatii, iar spaga merge mai departe pe cale erarhica, la directori, etc
Statul pastreaza o politica de favorizare a infractorilor spagari. Faptul ca spagarii prinsi sunt arestati si eventual condamnati la inchisoare dupa 5-10 ani de procese nu sperie in niciun fel pe infractori.
Singura grija a infractorilor este sa ramana cu banii.

Normal ar fi ca spagarii prinsi sa plateasca amenzi egale, de exemplu, cu de 10 ori, cu de 100 de ori, cu de 1000 de ori valoarea spagii
2.   Buldoexcavator trimis de
(11 iul 2015, 14:56:47
In Burdujeni, in zona primariei... tot buldoexcavatorul s-a defectat?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei