Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2015 - Anul XX, nr. 158 (5970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Candidatul PNL Suceava pentru preşedinţia Consiliului Judeţean va fi desemnat la finalul acestei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul liberalilor suceveni pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava va fi desemnat, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni. Vicepreşedintele PNL responsabil de Regiunea de Nord-Est, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în data de 24 iulie a.c. va avea loc şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PNL Suceava, în cadrul căreia se va stabili numele celui care va fi susţinut pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ioan Balan a explicat că data de 15 iulie a.c. este termenul limită până la care liberalii suceveni îşi pot înscrie candidaturile pentru funcţiile de primar, consilier judeţean şi consilier local. Balan a explicat că liberalul care va ocupa prima poziţie pe lista PNL Suceava de consilieri judeţeni pentru viitoarele alegeri locale va fi şi cel care va fi susţinut pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

„Cu alte cuvinte, echipa se va constitui în jurul capului de listă de la Consiliul Judeţean. Şi pentru a nu mai fi alte discuţii, şi nu o să mai nominalizez pe nimeni, o să spun doar că procedura de desemnare a primei persoane de pe lista de consilieri judeţeni va fi opţiunea strict politică a PNL. Şi asta e o procedură valabilă la nivel naţional”, a declarat Ioan Balan.

El a spus că cel mai probabil, la şedinţa din data de 24 iulie a.c., primarii PNL din judeţ vor vota persoana pe care vor să o susţină pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava la alegerile locale de anul viitor.

„Noi avem în jur de 50 de primari, aici intrând şi Gheorghe Coroamă, de la Putna, care nu este membru PNL, dar este susţinător şi va candida pe listele noastre. În primul rând, toţi aceşti primari au fost validaţi să candideze pentru un nou mandat. Ei vor face parte din acest consiliu de coordonare judeţeană şi vor fi cei care îl vor susţine şi îl vor vota pe cel pe care vor să-l aibă preşedinte la Consiliul Judeţean”, a mai precizat liderul PNL.

Ioan Balan a spus că în mod sigur, la desemnarea persoanei care va ocupa prima poziţie pe lista PNL de candidaţi pentru funcţiile de consilieri judeţeni nu va exista o competiţie internă, ci va exista doar o decizie politică.

Ioan Balan a anunţat recent că liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, va candida în mod sigur pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Pe de altă parte, Ioan Balan a spus că principalul obiectiv pe care îl are în calitate de vicepreşedinte regional este câştigarea viitoarelor alegeri locale. „Suntem conştienţi că nu vom reuşi să câştigăm în fiecare municipiu sau localitate primăria şi majorităţi în consiliul local. Dar pe total vrem să câştigăm alegerile în Regiunea Nord-Est. Spun lucrul acesta pentru că la alegerile locale, din ceea ce am văzut şi în anii trecuţi, diferenţa a făcut-o tot timpul această regiune. Adică dacă Moldova scoate un scor bun, asigură câştigarea alegerilor la nivel naţional”, a precizat Balan.

El a spus că PNL a identificat viitorii candidaţi în principalele municipii din Regiunea de Nord-Est. Liderul PNL şi-a exprimat convingerea că liberalii vor câştiga majoritatea municipiilor din această regiune.

Ioan Balan a amintit că în municipiile importante în care există cel puţin doi posibili candidaţi pentru funcţia de primar vor fi organizate sondaje de opinie în rândul populaţiei. Balan a precizat că atât el, cât şi liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, au fost susţinătorii departajării prin sondaje, astfel încât selecţia finală să fie făcută de electorat. „Ce validare mai bună îţi trebuie în partid când ai sprijin popular?”, a spus vicepreşedintele PNL, care a adăugat că sondajul de opinie în municipiul Suceava pentru stabilirea candidatului pentru funcţia de primar al Sucevei va avea loc în luna septembrie.

Nu în ultimul rând, el a precizat că în Organizaţia Municipală Suceava a PNL a început deja organizarea internă pe secţii de votare. Ioan Balan a spus că fiecare organizaţie arondată unei secţii de votare va avea minim zece membri şi un singur preşedinte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul PNL Suceava pentru preşedinţia Consiliului Judeţean va fi desemnat la finalul acestei luni.
 Vizualizări articol: 2949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Candidatul PNL Suceava pentru preşedinţia Consiliului Judeţean va fi desemnat la finalul acestei luni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haita johanissta trimis de
(11 iul 2015, 13:35:49
Asa ceva mai rar tie dat sa vezi .....NU stiu cum sa puna mana pe ciolan fara sa aiba vreun plan de guvernare dar au stabilit un plan sa preia puterea sa poata fura al dracului !!!!!
2.   Comentariu trimis de
(11 iul 2015, 16:06:15
sper ca acesta sa fie Nita, daca nu-l vor lucra pe la spate colegii de partid....
3.   Badaranii trimis de
(11 iul 2015, 19:42:34
Exista o piesa de teatru celebra scrisa de Carlo Goldoni.Se numeste Badaranii.Sigur ca societatea romaneasca este plina de badarani,Pur si simplu colcaie.Lumea politica e plina de badarani.Mass media ne prezinta emisiuni pline de badarani.Badarania este una din caracteristicile noastre de pret.In lumea politica era unul care era un etalon de badaranie.Se numea Basescu.Am crezut ca dupa plecarea de la Cotroceni va merge sa-si creasca nepotii.De unde,sta zilnic pe facebook si improasca cu laturi.Apoi mai este un personaj care am crezut ca dupa fuga la turci se va mai intelepti.De unde ,de-abia a venit si iar a trecut la mistouri de baiat din dosul blocurilor.Cei doi badarani si-au unit eforturile contra etalonului de NEBADARAN din politica romaneasca.Klaus iohannis.
Victor Ponta la revenirea in tara din exil trebuia sa dea explicatii.de ce a plecat la Baku fiind in preajma lui putin,de ce a plecat in Turcia cu avionul lui Erdogan,de ce nu a a nuntat pe nimeni,de ce a intarziat atat de mult.Plus problemele cu DNA.Pentru a deturna atentia de la aceste evenimente intunecate si maloase a orchestrat atacul cu salariile demnitarilor.Adica nu el a dat ordonanta ci de fapt e vina presedintelui.Pai domnul Ponta,presedintele nu e prim ministru si nici nu da ordonante de urgenta.
4.   Badaranii trimis de
(11 iul 2015, 19:56:16
Al doilea badaran ,pe nume Basescu in loc sa-si plimbe nepotii in parc arunca laturi pe net.Se refera atat la ordonanta salarizarii demnitarilor cat si la modificarile uluitoare de la vila lac 3.Creeaza un scenariu delirant cu faptul ca Iohannis il roaga pe ponta sa-i tripleze salarul,apoi ca oprea,ponta,Iohannis si mihalache joaca intr-o piesa regizata .Iar iohannis este un papagal lăsat fără pene de i se vede târtiţa.Sincer sa fiu,ca sa gandesti si sa scrii o asemenea cretinitate folosind un asemenea limbaj nu poate oricine.Nici daca iti cade un frigider in cap de la 100 de metri nu poti concepe aceasta imbecilitate.
Apoi Badaranul spune ca Papagalul iohannis a cerut modificari de 2 milioane euro la Vila Lac 3.L-am mai auzit si pe unul Gelu Visan spunand ca Iohannis a daramat toti peretii la vila sa-si faca un dormitor de 10000000000 mp.RAPPS a spus foarte clar ca face lucrari de intretinere.Dar Badaranul Basescu,ros de invidie ca el sta in viluta Mioarei Roman,improasca cu Kakat ,adica face ce stie el mai bine.
5.   Badaranii trimis de
(11 iul 2015, 20:06:16
Domnul Ponta prin consultantii sai isi regizeaza foarte bine momentele de cumpana.La venirea din exil ni s-a prezentat o imagine a sa cu mustata,barba,perciuni si carje,imagine care induce in publicul antenei 3 si Romania TV un sentiment de compasiune.In aceasta ecuatie a intrat si copilul domnului ponta,care intregeste cadrul.Apoi a bagat soparla cu ordonanta de urgenta a demnitarilor.Bun ,aceasta este o regie creata de specialistii stim noi care si in ce.Ce e mai graveste ca dincolo de aceste regii si mizanscene,de aceste sforarii regizate,se ascunde un lucru mult mai grav.Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat la Realitatea Tv, că Victor Ponta suferă de mitomanie gravă, după ca Gabriel Oprea a afirmat că de fapt ordonanța de mărire a salariilor demnitarilor a fost ideea premierului. Gușă a mai susținut că Gabriel Oprea l-a desființat pe Victor Ponta din două fraze.
6.   Badaranii trimis de
(11 iul 2015, 20:10:01
”Aseară în emisiunea colegilor noștri, am vorbit despre boala de care suferă premierul, și acum vorbesc serios despre o boală care este mai gravă decât cea pe care o are la genunchi, se numește mitomanie, o ușurință, o posibilitate de a minți care sigur, datorită caracterului patologic, afectează deciziile și personalitatea cuiva. Am curajul să spun, conform calificării mele de psiho-sociolog, dacă vreți, ca să nu ne bată CNA-ul, că premierul sufera de mitomanie gravă. Aveam noi o companie ”Mitomania îngroapă România”. Mitomania chiar ingroapă Romania. Gabriel Oprea din două fraze îl desființează pe Ponta, arătând nu doar că Victor Ponta a știu că a existat și o discuție cu președintele Iohannis, dar și o discuție la nivel de Guvern. .Să modifici o decizie luată în urmă cu doar câteva zile, este un joc de copil. Pe lângă mitomanie, Victor Ponta se comportă ca un copil. Spuneam de multe ori, că dacă îl lași pe Victor Ponta singur la masă îl gasesti că se joacă cu lopățica în nisip, acum din nou se joaca cu lopățica în nisip. Gabriel Oprea folosește niște fapte adevărate, decizii ale Guvernului, pe când Victor Ponta foloseșt o serie de minciuni."a spus Cozmin Gusa.
7.   Nasul lui Pinochio tot creste si creste trimis de
(11 iul 2015, 20:11:52
Premierul Victor Ponta a susţinut că, pentru operaţia soţiei ambasadorului Olandei, a fost blocat un întreg etaj din Spitalul Universitar din Bucureşti. Medici şi pacienţi spun că nici vorbă de aşa ceva. Cum Olanda este unul dintre statele care critică obstrucţionarea Justiţiei şi se opun, din acest motiv, intrării României în Schengen, vorbele aruncate de premier pot aduce din nou efecte negative pentru România pe plan extern.Ce spune minciunosul la Antena 3:
". Mi-a spus Nicu Bănicioiu ( ministrul Sănătăţii) că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru“, a afirmat Ponta.
Soţia ambasadorului Olandei la Bucureşti, Cristina van Bonzel, a fost operată la genunchi, săptămâna trecută la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Numai că nu s-a blocat niciun etaj, ba din contră, soţia ambasadorului olandez a fost tratată ca orice pacient. Mărturii în acest sens au depus medici de la Spitalul Universitar, dar şi pacienţi care au împărţit salonul chiar cu Cristina van Bonzel, spre exemplu, jurnalistul Ovidiu Marincea.
8.   Noi suntem iobagi??????? trimis de
(12 iul 2015, 07:23:38
Cica epoca sclavagista s-a terminat.Hai sa fim seriosi.Observam ca ea continua la fel de energic.Noi sclavii sau ciumecii,platim taxe si impozite,platim TVA,CAS,CASS ,impozit pe profit si tot felul de alte dracovenii de taxe.Si ce observam?S-au votat o gasca de pensii speciale.Militari,parlamentari,angajati ai parlamentului etc.Deci sclavul care lucreaza 30 de ani si plateste CAS primeste o pensi de rahat de 1000 de lei.In schimb smecherul de parlamentar care sta 4 ani in parlament si freaca barbunca primeste la varsta pensionarii o pensi especiala de 2000 de lei.Pe langa pensi normala de la stat.Astazi guvernul a dat o ordonanta de urgenta prin care salariile demnitarilor vor fi majorate din luna august copul final al măsurii fiind, potrivit premierului interimar Gabriel Oprea, "să punem la dispoziţia cetăţeanului român servicii administrative de calitate".Preşedinte-premie 21.540 de lei, vicepremier - 20.000 de lei, ministru - 19.055 de lei.Adica salariile lor se dubleaza,ba chiar mai mult.La fel se vor mari salariile celor din administratia locala probabil.Oprea a apreciat că majorarea indemnizaţiilor va "tăia apetitul" pentru corupţie. Oprea a afirmat totodată că, până la finele anului, vor fi majorări de salarii în întregul sector public prin Legea salarizării unitare, aflate în curs de redactare.
9.   Noi suntem iobagi?????? trimis de
(12 iul 2015, 07:35:06
E foarte bine ca se maresc salariile,dar acest lucru trebuie facut dupa o atenta analiza si o strategie economica.Intai vezi daca nu sunt prea multi oameni in administratie,apoi scoate la concurs toate posturile importante.Si vezi cazurile speciale,unde in functii de sef de birou sunt amantele sefilor(vezi cazul nechita Iasi).Apoi stabilesti fisa postului si criteriile de performanta anuale.Daca seful de birou nu le-a indeplinit atunci ori ii micsorezi salarul ori il dai afara.La fel trebuie sa se procedeze si pentru directorii deconcentrate care acum sunt numiti politic.La fel procedezi si pentru ministrii care sunt numiti tot politic.La fel si pentru directorii companiilor de stat.referitor la pensiile speciale ele sunt niste aberatii.Conform constitutiei toti suntem egali in fata legii.daca la cetatenii normali se aplica principiul contribuitatii,nu inteleg de ce trebuie sa existe persoane care sa primeasca pensii speciale platite din banul public si nu din ce a contribuit el.Vedem ca acest lucru se amplifica ca un tavalug.Dupa militari,parlamentari,angajati in parlament,urmeaza primarii,presedintii CJ,poate si consilierii sau direrctorii deconcentrate.Pai unde ajungem fratilor??????
10.   Noi suntem iobagi??????? trimis de
(12 iul 2015, 07:40:58
Dezindustrializarea şi pierderea locurilor de muncă din ultimii 20 de ani au provocat anomalia unei economii şi a unei societăţi în care numărul pensionarilor este mai mare decât cel al salariaţilor şi care nu poate funcţiona altfel decât pe deficit.
Statisticile privind structura actuală a populaţiei României ilustrează cea mai vulnerabilă fracţie a economiei româneşti: numărul de salariaţi / numărul de pensionari. De 15 ani, numărul sala­riaţilor, plătitorii de taxe care alimentează şi bugetul fondului public de pensii, este mai mic decât numărul de pensionari.
În 1990 erau 8,1 milioane de salariaţi şi 3,5 milioane de pensionari. Situaţia s-a schimbat dramatic în 2012, când 4,3 milioane de angajaţi plăteau contribuţii pentru 5,3 milioane de pensionari. Analiştii economici susţin că aceasta este cea mai gravă anomalie a economiei şi a societăţii româneşti.„Trebuie o nouă viziune de guver­nar­e, pe termen lung, un plan de care să se ţină toţi pre­şe­dinţii şi toate guvernele, indiferent din ce partide fac parte. Iar în­cura­jarea cre­ării de locuri de muncă, pro­ces care cere mult timp, să înceapă prin reducerea fisca­lităţii pe forţa de mun­că, prin spriji­ni­rea marketingului inter­naţional al com­paniilor româneşti de export, prin re­orientarea comerţului exte­rior spre sta­te care nu sunt membre ale UE şi prin schimbarea atitudinii faţă de ser­viciile vitale ale unei societăţi: învăţă­mânt şi sănătate“a spus profesorul universitar Mircea Coşea.
In acest context salut pozitia presedintelui Iohannis care a trimis legea pensiilor speciale din nou in parlament.Bravo neamtule!!!!
11.   Ponta s-a dat afara trimis de
(12 iul 2015, 19:51:53
Plagiatorul si urmaritul penal Ponta s-a dat afara din functia de presedinte PSD.
"Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum!Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid."
Pai da domnul ponta,dar faptul ca prim ministrul tarii este anchetat de DNA afecteaza imaginea Romaniei.Pentru a nu fi afectata aceasta imagine a tarii trebuia sa va dati demult demisia din functia de Prim ministru.Sau puteti fi prim ministru al tarii anchetat de DNA dar presedinte PSd nu?Cum vine chestia asta????
12.   Ponta s-a dat afara trimis de
(12 iul 2015, 19:54:56
Victor Ponta a fost la începutul lunii iunie la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde i s-a comunicat faptul că procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru mai multe „infracţiuni” pe care le-ar fi comis când era avocat, în anii 2007-2008. Ponta este acuzat de:
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni)
– complicitate la evaziune fiscală în formă continuată
– spălarea banilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei