Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Te enervează cineva?

Te-ai confruntat vreodată cu persoane care să te deranjeze? Ai avut ocazia să ai de-a face ocazional cu persoane care să îţi displacă, ba chiar să te calce pe nervi? Ei bine, ce faci în situația în care ai parte nu ocazional de așa ceva, ci foarte des? Se poate întâmpla ca printre aceste persoane să fie chiar prieteni ai prietenilor tăi, colegi de serviciu, vecini, etc. Eu personal am întâlnit astfel de persoane, câteodată mai des decât mă așteptam, alteori mai rar, însă m-am decis să îmi fac mie personal un bine și să învăț să gestionez aceste situații. Astfel, m-am decis să îţi împărtășesc și ţie din tot ceea ce am învățat eu până acum legat de persoanele care mă și te deranjează și cum să le faci față.

 

Încearcă să-i accepți așa cum sunt ei

În primul rând, ceea ce poți face este să lucrezi la tine, pentru că pe celălalt nu ai cum să ajungi să îl schimbi. Cu toții ne confruntăm cu astfel de persoane și este inevitabil acest lucru. Chiar dacă îţi dorești să îi schimbi pe alții nu vei putea reuși acest lucru, tocmai de aceea trebuie să începi cu tine. Încearcă să îţi modifici percepția despre acești oameni, să-i accepți așa cum sunt ei sau să îi ignori pentru a-ţi păstra tu sănătatea în ordine.

 

”Fii om cu mine ca să fiu și eu la rândul meu om cu tine”

Un alt pas ar fi acela să te clarifici. Care sunt limitele tale și până unde ești dispus să accepți. Apoi fă-ţi cunoscut punctul de vedere, pune-ţi amprenta pe spațiul tău și acceptă situația dată.

În cazul în care cel cu care intri în contact nu respectă punctul tău de vedere, intimitatea cerută, e cazul să acționezi. Trebuie să il faci să înțeleagă sintagma ”Fii om cu mine ca să fiu și eu la rândul meu om cu tine”.

Pentru a evita o lungă discuție stresantă și apăsătoare, spune-i încă de la început cât timp îi poți oferi, cât timp ai la dispoziție pentru acea discuție. Astfel, va trece direct la subiect, se va concentra pe esențial și nu va mai avea timp pentru chestiunile deranjante. Ai grijă ca timpul pe care îl oferi să nu fie nici unul prea scurt dar nici unul prea lung. Fii diplomat, nu știi dacă și când se va întoarce roata și vei avea tu la rândul tău nevoie de acea persoană.

 

Încercă să oferi tu mai întâi ceea ce îţi dorești să primești de la alții

În situația în care ești agasat de o persoană care nu îţi este nici cunoștință, nici coleg și nici prieten, poți aborda ignoranța sau scuza subită. În caz că nu ai înțeles, iată un exemplu: te afli la o conferință pe care ai așteptat-o foarte mult timp. ţi-ai dorit tare mult să participi la această conferință, ai făcut chiar și un efort financiar pentru acest lucru, deoarece biletul de participare nu era unul tocmai ieftin și deodată, o cunoștință de-a unei cunoștințe (cu care ai vorbit o singură dată în viața ta) te zărește și vine spre tine. Ai observat acest lucru și îţi vine să te faci mic, mic de tot pentru a te pierde din vizor. Acest lucru nu se poate întâmpla, așa că ești prins în plasa acestei situații. Persoana în cauză vine la tine și intră în discuție. Conferința este pe cale să înceapă, tu vrei să ai spațiul tău, să fii atent, să asculți cu plăcere și să îţi notezi ideile importante. Respectivul pare că se simte confortabil lângă tine și decide să se așeze. Ce faci? Acum este cazul ori să îl ignori până pleacă, ori să găsești o scuză bună și să pleci tu de lângă el, ori să îi zici adevărul. În final, decizia îţi aparține.

O alta modalitate prin care îţi poți face un bine este să încerci să schimbi traiectoria. Încearcă să empatizezi cu el, să faci un bine. Speră că poate va intra pe aceeași frecvență cu tine și că discuția va decurge în direcția cea bună. De multe ori este posibil să funcționeze această sugestie. Încercă să oferi tu mai întâi ceea ce îţi dorești să primești de la alții și s-ar putea să se întâmple.

Mult succes!

Despresucces.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Te enervează cineva?.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Te enervează cineva?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei