Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 205 (5412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O reţea de socializare dedicată poliţiştilor va fi lansată în SUA

O reţea de socializare dedicată poliţiştilor, intitulată BlueLine, care îşi propune să îi ajute pe oamenii legii să îşi împărtăşească experienţele şi strategiile, va fi lansată în luna octombrie în SUA, informează foxnews.com.

Creată de Bill Bratton, fost comisar la poliţia din New York şi fost şef al poliţiei din Los Angeles, noua reţea de socializare va fi un site pe care poliţiştii îşi pot împărtăşi experienţele şi pot să dezvăluiască informaţii prin intermediul clipurilor video, al mesajelor instant şi al videoconferinţelor.

Lansarea reţelei de socializare este prevăzută pentru conferinţa anuală a International Association of Police Chiefs, care se va desfăşura în luna octombrie, în Philadelphia, după cum a declarat Bill Bratton.

Cunoscut drept un expert internaţional în reducerea acţiunilor criminale, în combaterea violenţei şi în îmbunătăţirea relaţiilor dintre poliţie şi comunitate, Bratton a spus că, în special după atacurile teroriste de la 11 septembrie, s-a încetăţenit ideea că autorităţile federale, agenţiile statului şi cele locale lucrează împreună.

Acest lucru însă nu este în totalitate adevărat, a spus Bratton, precizând că speră că reţeaua de socializare BlueLine va fi un alt instrument care va contribui la îmbunătăţirea relaţiilor între oamenii legii.

El a precizat că toţi cei care vor putea să utilizeze noua reţea de socializare trebuie să fie membri acreditaţi de autorităţile competente în domeniu. Aceştia vor avea posibilitatea să creeze baze de date, să aibă întâlniri şi să caute alţi membri, după mai multe criterii (nume, teme şi subiecte de interes).

"Există un mare spaţiu gol la acest nivel care trebuie umplut", a spus Bratton. "Intenţia noastră este ca poliţiştii din diferite zone să poată interacţiona rapid unii cu alţii cu privire la o serie de subiecte, precum bandele şi combaterea terorismului, dar şi să poată să îşi împărtăşească experienţele şi strategiile", a mai spus acesta.

Bratton este renumit pentru crearea Compstat, un sistem inovativ de cartografiere a zonelor cu o criminalitate ridicată folosit în New York, Los Angeles şi în alte oraşe mari din SUA. Compstat foloseşte datele procesate pe calculator pentru a direcţiona poliţiştii în zone cu o criminalitate ridicată.

Totodată, Bratton a declarat că reţeaua de socializare BlueLine a fost creată în prima parte a acestui an de compania sa, Bratton Technologies, care are sediul în New York. El a precizat că i-a venit ideea înfiinţării acestei reţele de socializare după ce, în ultimii ani, i-a auzit de mai multe ori pe poliţişti plângându-se că nu au o reţea sigură pentru a-şi transmite informaţiile.

În prezent, reţeaua BlueLine este testată de circa 100 de poliţişti.

Deşi, iniţial, reţeaua BlueLine era comparată cu Facebook, oficialii Bratton Technologies au spus că aceasta ar putea fi mai degrabă asemănătoare LinkedIn, o reţea socială dedicată profesioniştilor din diferite domenii.

De asemenea, oficialii companiei au mai spus că BlueLine nu va fi o reţea de socializare "în sensul tradiţional" al cuvântului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O reţea de socializare dedicată poliţiştilor va fi lansată în SUA.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O reţea de socializare dedicată poliţiştilor va fi lansată în SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei