Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fluctuaţiile de semnal Internet cauzate de recentul atac cibernetic nu afectează Europa

 

Fluctuaţiile de semnal Internet cauzate de ceea ce experţii consideră a fi cel mai mare atac cibernetic din istorie nu au fost resimţite în Europa, susţin două entităţi care supraveghează traficul online.

"Nu am observat nicio schimbare sau vreun vârf de trafic în ultimele 48 de ore", a comunicat, conform AFP, compania Neo Telecoms, un operator IP activ în Europa.

"Dintre cei 600 de clienţi europeni pe care îi avem, nu am primit sesizări pe această temă", dă asigurări Neo Telecoms.

"Pentru traficul Internet în general, nu am înregistrat sesizări privind probleme tehnice deosebite", a confirmat compania franco-americană Cedexis, activă pe piaţa europeană.

Compania americană de securitate informatică CloudFlare anunţase miercuri că atacul a provocat probleme "în principal în Europa".

Viteza Internetului a scăzut la nivel global, în ultimele zile, în urma a ceea ce experţii au catalogat drept "cel mai mare atac cibernetic din istorie", comis prin intermediul unor hackeri est-europeni. Un conflict între un grup care luptă împotriva mesajelor de tip spam şi o companie de găzduire web a condus la atacuri cibernetice care au afectat infrastructura principală a Internetului. Atacurile au afectat servicii de web precum Netflix, iar specialiştii avertizează că riscă să fie blocate inclusiv serviciile bancare şi cele de email. Autorităţile din cinci state investighează atacurile cibernetice.

Spamhaus, un grup care are sedii la Londra şi Geneva, este specializat în furnizarea de filtre care să blocheze mesajele de tip spam. Pentru a face acest lucru, firma a realizat o bază electronică a serverelor utilizate pentru trimiterea de spam. De curând, Spamhaus a blocat servere administrate de Cyberbunker, o companie olandeză de găzduire web.

Sven Olaf Kamphuis, purtătorul de cuvânt al Cyberbunker, a acuzat Spamhaus de abuz de poziţie, argumentând că această companie nu ar trebui lăsată să ia decizii privind funcţionarea Internetului. Spamhaus susţine că Cyberbunker, în cooperare cu "grupuri infracţionale" din estul Europei şi Rusia, se află la originea celui mai mare atac cibernetic din istorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fluctuaţiile de semnal Internet cauzate de recentul atac cibernetic nu afectează Europa.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fluctuaţiile de semnal Internet cauzate de recentul atac cibernetic nu afectează Europa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei