Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 73 (5280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aplicaţia care te anunţă în avans dacă ai putea fi concediat

 

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Hanovra din Germania a inventat o aplicaţie prin intermediul căreia utilizatorul este anunţat în avans dacă urmează să fie concediat. Anunţul în avans al aplicaţiei este făcut cu ajutorul unei monitorizări stricte a contului de Twitter al userului "FireMe!".

Plecând de la ideea că de cele mai multe ori anumiţi angajaţi aleg să îşi exprime frustrările legate de locul de muncă pe contul personal de Twitter, Ricardo Kawase, unul dintre inventatorii aplicaţiei, a considerat că acest tip de comunicare este cel mai vulnerabil pentru angajat, relatează Daily Mail

Modul de funcţionare al aplicaţiei "FireMe!" se bazează pe monitorizarea mesajelor pe care angajatul le transmite prin intermediul reţelei de socializare Twitter. Astfel, aplicaţia va stabili dacă un eventual mesaj este "ameninţător" pentru cariera angajatului, şi îl va anunţa pe acesta. 

Cu toate acestea, un dezavantaj al "FireMe!" este că, deşi îşi va anunţa utilizatorul de greşeala pe care urmează să o facă, mesajul ameninţător va fi totuşi postat pe o "pagină a ruşinii" integrată special în aplicaţie. 

Astfel, de fiecare când utilizatorul "FireMe!" va scrie un mesaj pe Twitter despre şeful său sau colegii de la serviciu, aplicaţia îi va trimite un mesaj apropiat de formularea: "Îţi imaginezi ce s-ar întâmpla dacă şeful tău ar vedea că ai spus: îmi urăsc jobul atât de mult? Ai spus asta pe Twitter şi toată lumea poate vedea asta". 

Pentru a face aplicaţia mai interactivă, creatorii săi au integrat un sistem de punctare pentru fiecare user în parte. Astfel, "FireMe!" va stabili un procent de risc de concediere pentru fiecare persoană care foloseşte această aplicaţie. 

Conform echipei de dezvoltatori a "FireMe!", în luna iunie a anului trecut aplicaţia a înregistrat peste 22.000 de mesaje periculoase pentru locul de muncă transmise de diverşi angajaţi din toată lumea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aplicaţia care te anunţă în avans dacă ai putea fi concediat.
 Vizualizări articol: 742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aplicaţia care te anunţă în avans dacă ai putea fi concediat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei