Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mai 2010 - Anul XV, nr. 103 (4394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii germani îşi caută neveste din România, într-un reality show difuzat de postul RTL

RTL, cea mai mare televiziune privată din Germania, difuzează reality show-ul "Mitten im Leben/ În mijlocul vieţii", în care un bărbat german, Thomas, îşi caută soţie română, potrivit Deutsche Welle, care precizează că România este "o perfectă şi uriaşă piaţă matrimonială".

Potrivit Deutsche Welle, România nu este căutată de bărbaţii germani pentru potenţialul său turistic sau de business, ci pentru că este "o perfectă şi uriaşă piaţă matrimonială".

"În mijlocul crizei economice, România iese pe piaţă cu un nou «produs de export». Cel puţin după cum a prezentat recent cea mai mare televiziune privată din Germania, RTL, într-un reality show. Ce caută germanii şi mai ales... ce găsesc la poarta lui Dracula? Pentru bărbaţii germani disperaţi, prinşi, la vârsta a doua, într-o ameţitoare criză existenţială, Rusia, Thailanda, Ucraina şi Filipinele au ceva foarte important în comun. Nu e vorba despre destinaţii de vacanţă preferate şi nici de eventuale oportunităţi de afaceri. Germanii, nişte veritabili sentimentali, preocupaţi de problemele inimii, îşi caută pătimaşi iubirea, dincolo de graniţe", se arată în materialul Deutsche Welle, intitulat sugestiv "German, le caut pe nepoatele lui Dracula!".

Deutsche Welle mai scrie că, deseori, la reality show-urile care împânzesc grila de programe a televiziunilor private din Germania se aude foarte des afirmaţia "femei mai frumoase decât nemţoaicele şi mai puţin emancipate decât acestea din urmă", cu referire la femeile din ţări precum România, Rusia, Thailanda, Ucraina şi Filipine.

"Recent, României i s-a urat subtil (deşi la o emisiune de tip tabloid, cu o audienţă destul de mare în Germania) «Welcome to the club!»", precizează Deutsche Welle.

Radiodifuzorul german se referă la faptul că, la televiziunea privată RTL, emisiunea "Mitten im Leben/ În mijlocul vieţii", un format "documentar-reality", a prezentat telespectatorilor fideli (şi altor peste 37.000 de internauţi, care au accesat materialul video online) aventurile lui Thomas, un provincial din Sauerland, care, împreună cu fratele său Peter, porneşte în căutarea viitoarei mirese în Transilvania.

Acest episod al producţiei "Mitten im Leben" se numeşte, potrivit Deutsche Welle, "În căutarea femeii visurilor în Transilvania". "Din primele minute ale emisiunii, România trece garantat pe locul I în topul preferinţelor telespectatorilor germani, amatori de astfel de aventuri: dacă nu din alte alte motive, cel puţin pentru că nici Thailanda, nici Filipinele sau alte destinaţii exotice nu-l oferă în pachetul «all inclusive» pe Dracula", scrie Deutsche Welle.

În respectivul episod, Thomas şi Peter ajung la Bran, terifiaţi - aşa cum se prezintă în filmul de la RTL - de amintirile poveştilor cu vampiri pe care le-au auzit în copilărie.

"Concurenţa nu face faţă României nici când vine vorba de misterul - uneori atractiv, alteori înfricoşător - de care sunt învăluite femeile pe care le întâlnesc cei doi", spune Deutsche Welle.

Astfel, filmul o prezintă pe ţiganca Elisia - care îi ghiceşte lui Thomas în palmă că-şi va găsi iubirea în satul Jina şi care rămâne aleasa inimii acestuia, alături de care "va trăi fericit până la adânci bătrâneţi", după cum spune prezentatoarea emisiunii.

"Între timp, cei doi trec prin diverse întâmplări, demne de telenovele, care dezvăluie audienţei RTL momente care mai de care mai bizare din viaţa rurală românească. La un moment dat, sunt sechestraţi la o stână de ciobanul care vrea să îl însoare pe Thomas cu sora lui; în ziua următoare, cumpără usturoi de la o piaţă din Bran, de frică să nu fie atacaţi de vampiri sau mai de grabă de... vampiroaice", precizează Deutsche Welle.

Deutsche Welle face referire şi la dialogurile, "pe cât de banale, pe atât de regizate" din emisiune, "«Ai prieten?» o întreabă Peter pe Andreea, angajată la castelul Bran. «Nu», răspunde tânăra, agăţată pe stradă. «O, perfect, vei avea în curând». În altă secvenţă, filmată în centrul Sibiului, Peter îl întreabă autoritar pe Thomas: «Cine te-a pus să vii aici iarna? Nu vezi nimic, în afară de nişte feţe»", scrie Deutsche Welle, care precizează că pe site-ul RTL emisiunea "Mitten im Leben" este descrisă ca prezentând "poveşti deosebite, din viaţa de zi cu zi".

"S-ar putea atunci pune întrebarea: oare la care viaţă de zi cu zi fac referire producătorii filmului «În căutarea femeii visurilor prin Transilvania»? La viaţa românească, dominată într-adevăr de un exotism mai puţin comun în Europa, sau la viaţa bărbaţilor germani de tipul lui Thomas sau al lui Peter, a căror călătorie spre găsirea fericirii ar trebui, poate, să înceapă în faţa... oglinzii?", se întreabă retoric Deutsche Welle.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii germani îşi caută neveste din România, într-un reality show difuzat de postul RTL.
 Vizualizări articol: 261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bărbaţii germani îşi caută neveste din România, într-un reality show difuzat de postul RTL5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
( 5 mai 2010, 13:56:21
Daca ar stii barbatii din Germania cat de rele de gura sunt romancele, in special moldovencele si oltencele ...
2.   ...nu chiar urite, dar sunt f. patrioate!.... trimis de
( 5 mai 2010, 14:52:12
Au dreptate, pentru ca ale lor sunt osoase dar,... ca ele nu gasesti ,cum stiu ele tina, cu tot sufletul, la rasa lor ariana!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei