Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mai 2010 - Anul XV, nr. 102 (4393)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alimente-minune pentru fiecare zi (II)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alunele
Nucile şi alunele au căpătat, nu se ştie de unde, o reputaţie proastă, din cauza conţinutului mare de grăsimi. Însă proteinele, grăsimile sănătoase, cantitatea semnificativă de fibre şi substanţele antioxidante pe care alunele le conţin au adus aceste alimente pe lista celor benefice. Secretul din spatele consumului de nuci şi alune este, potrivit experţilor, controlul cantităţii consumate. Nutriţioniştii spun că alunele şi nucile sunt alimente sănătoase dacă sunt consumate în doze mici, studiile ştiinţifice demonstrând că aceste alimente controlează nivelul de colesterol şi promovează scăderea în greutate.

Kiwi
Fructele de kiwi se numără printre cele mai nutritive fructe, fiind pline de antioxidanţi. Specialiştii susţin că un kiwi mare furnizează doza zilnică recomandată de vitamina C. În plus, aceste fructe sunt surse nepreţuite de potasiu, fibre, vitamina A şi vitamina E. Graţie gustului său special, fructul de kiwi poate fi consumat ca atare, dar poate fi încorporat şi în deserturi, salate şi chiar garnituri pentru feluri principale de mâncare.

Fasolea
Fasolea este benefică pentru sănătatea inimii, fiind foarte bogată în fibre insolubile, care ajută la reducerea nivelului de colesterol, dar şi în fibre solubile, care promovează slăbirea. Fasolea este o sursă importantă de proteine slabe, carbohidraţi, magneziu şi potasiu.

Peştele
Peştele, şi în special somonul, reprezintă un superaliment, datorită conţinutului de acid gras omega-3, o substanţă care protejează sănătatea inimii. Nutriţioniştii recomandă tuturor să mănânce somon de două ori pe săptămână, carnea acestui peşte având puţine calorii, foarte multe proteine, puţine grăsimi saturate şi mult fier. Dacă bugetul nu vă permite să urmaţi sfaturile specialiştilor, puteţi înlocui somonul cu alt fel de peşte, ca de exemplul tonul la conservă, acesta având proprietăţi similare.

Broccoli
Deşi nu are un gust pe care să îl aprecieze toată lumea, această legumă este foarte convenabilă, pentru că se găseşte în magazine tot timpul anului. Broccoli reprezintă o sursă bogată de vitamina A, vitamina C şi vitamina K, având totodată un conţinut de fibre deloc de neglijat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimente-minune pentru fiecare zi (II).
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimente-minune pentru fiecare zi (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei