Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Avatar" a "picat" testul anti-fumat, primind o distincţie onorifică depreciativă

Producţia hollywoodiană "Avatar" a "picat" testul anti-fumat, primind o distincţie onorifică depreciativă pentru ipostazierea personajelor ca fumători, informează The New York Times.
Stanton Glantz, directorul Centrului pentru controlul consumului de tutun din cadrul Universităţii California, a anunţat că va iniţia în cadrul proiectului "Smoke Free Movies", campanie informală care va semnaliza mesajul pro-fumat al thriller-ului science fiction.
"O scenă în care personajul este ipostaziat fumând este ca şi cum cineva pune plutoniu în rezervorul de apă", a spus Glantz făcând referire la scena în care cercetătoarea interpretată de actriţa Sigourney Weaver savurează o ţigară în timp ce lucrează la proiectul de salvare a Pandorei.
De asemenea, platforma online Scenesmoking.org, care monitorizează referirile la tutun din filme sau diverse menţionări legate de acest subiect, a acordat filmului o notă în propriul sistem: distincţia depreciativă "Black Lung" (plămân negru - n.r.).
"Avatar" nu este singurul film "recompensat" cu distincţia parodică. Producţii precum "Sherlock Holmes" şi "The Blind Side", "Did You Hear About the Morgans?" sau "The Fantastic Mr. Fox" au primit acelaşi titlu onorific.
Într-o scrisoare de răspuns la aceste acuzaţii, regizorul James Cameron a declarat că nu a intenţionat ca personajul Grace Augustine, interpretat de Weaver, să fie un model aspiraţional pentru adolescenţi.
"Este nepoliticoasă, înjură, bea şi fumează", a spus Cameron. "Prin comportamentul personajului, am încercat să trasăm anumite trăsături caracteriale, printre care şi indiferenţa lui Grace pentru trupul său uman şi afinitatea sa pentru trupul folosit ca avatar", a explicat el.
Regizorul a mai precizat că nu crede în ideea dogmatică conform căreia în filme oamenii nu ar trebui să fumeze. "Filmele ar trebui să reflecte realitatea. Dacă este ok ca oamenii să mintă, să înşele, să fure şi să ucidă în filme, cine poate invoca o inconsistenţă morală când vine vorba despre fumat?", a adăugat Cameron, precizând că personal, consideră fumatul un obicei insuportabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Avatar" a "picat" testul anti-fumat, primind o distincţie onorifică depreciativă.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Avatar" a "picat" testul anti-fumat, primind o distincţie onorifică depreciativă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei