Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gabriel Garcia Marquez renunţă la scris

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez, în vârstă de 82 de ani, laureat al premiului Nobel, a spus că renunţă la scris, după ce, zeci de ani, a fost un pionier al realismului şi a inspirat generaţii de romancieri, informează Guardian, în ediţia electronică.

Anunţul deciziei de a renunţa la scris vine după ce Gabriel Garcia Marquez nu a mai făcut efectiv acest lucru de la ultimul său roman, "Memoirs of My Melancholy Whores", care la lansare a avut parte atât de critici pozitive, cât şi negative.

În prezent, fanii autorului columbian trebuie să facă faţă deciziei lui Gabriel Garcia Marquez de a renunţa la scris, după o carieră de o jumătate de secol.

Reprezentanta sa, Carmen Balcells, a declarat pentru publicaţia chiliană La Tercera că nu crede că "Garcia Marquez va mai scrie ceva vreodată".

În pofida zvonurilor că nu va mai scrie niciodată, un apropiat al scriitorului, Plinio Apuleyo Mendoza, a spus că acesta lucrează la un nou roman, fapt care a alimentat speranţele fanilor lui Marquez.

Şi biograful lui Garcia Marquez, Gerald Martin, a declarat că nu va mai apărea vreo carte a scriitorului cât timp acesta mai este în viaţă.

"Cred că Gabo nu va mai scrie alte lucrări, însă nu cred că e ceva regretabil deoarece, ca scriitor, a fost destinul lui să aibă imensa satisfacţie de a avea o carieră literară coerentă mulţi ani înainte de a ajunge la capătul vieţii", a spus Martin.

Garcia Marquez a vorbit extrem de deschis, în trecut, despre presiunile la care a fost supus ca scriitor. În decembrie, el a declarat, pentru fanii veniţi la târgul de carte din Guadalajara, că scrisul l-a epuizat. "Este multă muncă pentru mine să scriu o carte", a spus el.

El a recunoscut anterior că 2005 "a fost primul an din viaţă în care nu a scris nici măcar un singur rând". "Cu experienţa mea, aş fi putut scrie un nou roman fără niciun fel de probleme, însă cititorii şi-ar fi dat seama că nu am pus suflet", a spus el.

Garcia Marquez este cunoscut în special pentru romane precum "Un veac de singurătate" şi "Dragoste în vremea holerei". El a primit premiul Nobel pentru literatură în 1982.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriel Garcia Marquez renunţă la scris.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gabriel Garcia Marquez renunţă la scris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei