Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locurile de lângă culoarele de trecere, cele mai sigure pentru pasagerii avioanelor

Persoanele care călătoresc cu avionul ar trebui să aleagă locurile dinspre culoarul de trecere din interiorul aeronavelor pentru a preveni eventualele probleme de sănătate, potrivit unui studiu efectuat de medicii din Statele Unite, publicat în revista britanică The Lancet, informează Reuters.

O analiză recentă a incidentelor medicale asociate cu zborurile aeriene comerciale a relevat faptul că numărul problemelor medicale din timpul curselor aeriene a crescut semnificativ, pe măsură ce tot mai multe persoane în vârstă sau deja suferinde apelează la cursele aeriene, iar durata zborurilor s-a mărit.

Cercetătorii americani de la Lahey Clinic Medical Center au confirmat că alegerea unui loc aflat în vecinătatea culoarelor de trecere scade riscul apariţiei trombozelor şi cheagurilor sangvine. Astfel, medicii au descoperit că 75% din cazurile de tromboză apar la persoanele care nu se mişcă suficient de mult, iar cei mai mulţi dintre aceşti pasageri stăteau pe locurile amplasate în zonele "liniştite", care le limitează posibilitatea de mişcare.

Mark Gendreau, coordonatorul studiului, a declarat că aceste afecţiuni apar indiferent dacă pasagerii călătoresc la clasa economică sau la clasa business.

Pentru a reduce riscul producerii trombozelor, specialiştii recomandă respectarea sfaturilor medicale de bun simţ, precum hidratarea în timpul zborului cu multe lichide şi reducerea sau chiar renunţarea completă la alcool şi cafea.

Studiul a relevat faptul că riscul de apariţie a cheagurilor sangvine în timpul zborurilor creştere direct proporţional cu durata cursei. Astfel, riscul de apariţie a acestor cheaguri este semnificativ începând cu zborurile cu durata de patru ore şi ajunge la punctul maxim în cazul curselor care durează mai mult de opt ore.

Cercetarea mai arată şi că, deşi numărul incidentelor medicale din timpul curselor aeriene a crescut, acestea se încadrează în categoria problemelor medicale minore. Cele mai serioase probleme de sănătate care au apărut în timpul curselor aeriene au fost de natură cardiacă, neuronală şi respiratorii.

Oamenii de ştiinţă au sugerat că există o legătură între calitatea aerului din interiorul aeronavei şi anumite incidente semnalate în timpul curselor aeriene, cum ar fi iritaţiile globului ocular, ale mucoasei nazale sau a întregului tegument, apariţia de dureri de cap, ameţeli sau a unor cazuri de pierdere a echilibrului.

Gendreau a făcut un apel către toţi medicii de familie, cerându-le să identifice pacienţii care prezintă un risc potenţial de îmbolnăvire în timp ce se deplasează cu avionul şi să le facă recomandări şi să le prescrie tratamente care să îi ajute să călătorească în condiţii de siguranţă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locurile de lângă culoarele de trecere, cele mai sigure pentru pasagerii avioanelor.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locurile de lângă culoarele de trecere, cele mai sigure pentru pasagerii avioanelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei