Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Animalele de casă, victime colaterale ale crizei mondiale

Când stăpânii lor îşi pierd casele sau când bugetul lor se diminuează, animalele domestice devin, la rândul lor, victime colaterale ale crizei economice mondiale, informează AFP.

În Europa şi în Statele Unite, asociaţiile pentru protecţia animalelor s-au alarmat din cauza creşterii numărului abandonurilor animalelor domestice.

În Franţa, o persoană în vârstă a contactat recent refugiul Fundaţiei Brigitte Bardot deoarece a fost expulzată din locuinţă şi căuta un loc unde să îşi plaseze cei 16 câini.

Constance Cluset, purtătoarea de cuvânt a Fundaţiei Brigitte Bardot, a declarat că "de aproximativ o lună, primim tot mai multe apeluri de acest fel", deoarece oamenii le spun că "nu se mai descurcă şi că nu mai au bani".

În perioadele de criză, toate cheltuielile sunt reduse la maximum. Situaţia devine tragică pentru animale atunci când stăpânii lor chiar nu mai au de ales, a explicat Constance Cluset.

Franţa, "campioana" Europei cu cele 65 de milioane de animale domestice la o populaţie de 63 de milioane de locuitori, nu este însă un caz izolat.

Peste tot unde oamenii îşi pierd locuinţele, criza mondială afectează şi animalele domestice, a explicat Kate Atema-Natrass, directoarea International Fund of Animal Welfare (IFAW).

Criza americană a creditelor imobiliare a lăsat în stradă, de mai bine de un an, familii întregi care nu mai pot să îşi plătească ratele lunare pentru locuinţă. În Statele Unite, 63% dintre familii au un animal domestic, potrivit datelor furnizate de American Pet Product Manufacturers Association (APPMA).

Presa americană a relatat recent că o femeie din Texas, alungată din casa în care locuia, a trebuit să se refugieze în maşina personală, împreună cu cei 22 de câini ai săi.

Societatea americană pentru prevenirea cruzimilor comise asupra animalelor (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals - ASCPA), fondată în 1866, a anunţat, pe site-ul oficial, că "între 500.000 şi 1.000.000. de câini şi pisici riscă să rămână fără adăpost".

Unul din centrele ASCPA din California a primit, într-o singură zi, 33 de câini, numărul abandonurilor dublându-se în ultimele patru luni, potrivit datelor organizaţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Animalele de casă, victime colaterale ale crizei mondiale.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Animalele de casă, victime colaterale ale crizei mondiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei