Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 feb 2009 - Anul XIV, nr. 39 (4025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hitler avea maniere şocante la masă, se îndopa cu prăjituri şi suferea de flatulenţă

Hitler avea maniere şocante la masă, consuma multe prăjituri în buncărul unde se refugiase, în ultima perioadă a vieţii sale, şi suferea de o maladie digestivă care provoacă flatulenţă, potrivit unor documente descoperite recent, informează dailymail.co.uk.

Dictatorul nazist îşi rodea unghiile la masă şi îşi trecea degetul arătător - un gest de nervozitate - de-a lungul mustăţii.

Potrivit acestor documente descoperite recent, Hitler credea în propaganda făcută de Joseph Goebbels, care susţinea că Fuhrer-ul era "cel mai mare geniu militar din toate timpurile".

Totodată, în acest documente se indică faptul că Hitler dovedea "o doză de masochism pasiv în relaţiile sale cu femeile".

Rutina zilnică şi comportamentul lui Hitler, necunoscut publicului, au fost înregistrate într-un caiet de notiţe al unui ofiţer nazist de rang superior, care au intrat apoi în posesia unui agent britanic. Acest document, care prezintă profilul psihologic al lui Hitler, este datat cu ziua de 3 mai 1945 - la trei zile după decesul fuhrer-ului german - şi poartă indicaţia următoare pe copertă: "Conţinutul acestui caiet trebuie să fie distrus în maximum 48 de ore".

În ciuda instrucţiunilor, documentul salvat de agentul britanic a fost păstrat în casa acestuia din Marea Britanie. El a reapărut după 60 de ani, după vânzarea imobilului unde a fost depozitat.

Documentul vorbeşte şi despre presupusa homosexualitate a lui Hitler şi despre simpatia lui pentru Rudolph Hess.

Ofiţerul nazist care a scris aceste texte era convins că Hitler era "alienat mintal". El a luat cina de aproximativ 30 de ori cu Hitler, în buncăr, şi a notat: "Hitler mănâncă repede, mecanic. Pentru el, mâncarea este mai mult un mijloc indispensabil pentru a supravieţui".

"Nu fumează şi fumatul este strict interzis în prezenţa lui, deoarece pare să se teamă de laringită", a scris ofiţerul german. Conversaţia la masă avea acelaşi efect asupra lui Hitler ca muzica asupra celorlalţi, îi stimula gândurile şi îl relaxa.

Când vorbea, o făcea cu o tonalitate medie de bariton, "fără acele accente stridente şi neplăcute din timpul discursurilor".

Casa de licitaţii Richard Westwood-Brookes, care va scoate la vânzare documentul, a declarat că acesta reprezintă "un dosar alcătuit de British Army Intelligence, pe 3 mai 1945".

Documentul va fi scos la licitaţie la Ludlow Racecourse, pe 6 martie, iar specialiştii se aşteaptă ca preţul de vânzare să atingă valoarea de 1.000 de lire sterline (aproximativ 1.117 euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hitler avea maniere şocante la masă, se îndopa cu prăjituri şi suferea de flatulenţă.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hitler avea maniere şocante la masă, se îndopa cu prăjituri şi suferea de flatulenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei