Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile sunt atrase de bărbaţii care au o voce groasă - studiu

Femeile preferă bărbaţii care au o voce groasă, deoarece aceasta indică virilitate şi putere, potrivit unui studiu realizat în Africa şi publicat în Proceedings of Royal Society B, informează telegraph.co.uk.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma unui studiu efectuat în Africa. Astfel, ei au descoperit că femeile dintr-un trib de vânători-culegători consideră nu numai că bărbaţii care au o voce groasă sunt nişte vânători mai buni, ci şi faptul că ele preferă să se căsătorească cu aceştia.

Specialiştii au declarat că nu a contat din ce ţară proveneau vocile înregistrate folosite în acest studiu.

Pe de altă parte, bărbaţii participanţi la studiu consideră că femeile cu vocea mai groasă sunt mai bune la vânătoare, dar preferă să se căsătorească cu femeile care au o voce mai subţire, deoarece aceasta sugerează tinereţe şi fertilitate.

Studiul a fost condus de Coren Apicella, biolog şi antropolog la universitatea Harvard, şi a constat în difuzarea înregistrării audio a două tonalităţi diferite ale aceleiaşi voci, în faţa membrilor tribului Hadza din Tanzania. Una dintre înregistrări a fost modulată, pentru a face a fi mai înaltă. Femeile au fost rugate să indice care dintre cele două variante aparţine vânătorului mai iscusit şi cu care dintre posesorii vocilor ar prefera să se căsătorească.

Reprezentanţii ambelor sexe au declarat că posesorul vocii mai groase este un vânător mai bun. În privinţa căsătoriei, femeile au ales varianta cu tonalitate mai joasă, în timp ce bărbaţii au ales vocea feminină cu o tonalitate mai înaltă.

Doar femeile care alăptau au preferat varianta vocii bărbăteşti cu tonalitate mai înaltă, explicând că aceasta le dă senzaţia că ei vor avea mai multă grijă de ele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile sunt atrase de bărbaţii care au o voce groasă - studiu.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile sunt atrase de bărbaţii care au o voce groasă - studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei