Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zid vechi de peste 2.000 de ani, scos la lumina zilei în Ierusalim

Arheologii israelieni au scos la lumina zilei, miercuri, o parte a unui zid datând de peste 2.000 de ani, în partea veche a oraşului Ierusalim, după ce au făcut noi săpături într-un sit descoperit în secolul al XIX-lea, informează AFP.

Arheologii au scos la lumina zilei două fortificaţii în stare bună de conservare, situate la distanţă de zece metri una de cealaltă. Una dintre fortificaţii datează din perioada Celui de-al Doilea Templu (200 î.Hr. - 70 d.Hr.), în timp ce a doua a fost construită în perioada bizantină (sec IV - sec VII d.Hr.).

Aceste ziduri, situate în partea de sud a vechiului oraş, pe Muntele Sion, indică faptul că aşezarea se întindea, în urmă cu 2.000 de ani, pe o suprafaţă mai mare decât partea veche a Ierusalimului delimitată de un zid construit în secolul al XVI-lea, care, în prezent, poate fi vizitată de turişti.

"Oraşul nu a fost niciodată mai mare decât în aceste două perioade, fiind punctul central al pelerinilor evrei din perioada Celui De-al Doilea Templu şi al celor creştini, în perioada bizantină", a declarat Yehiel Zelinger, reprezentant al Departamentului pentru Antichităţi al Israelului.

Săpăturile arheologice de la acest sit fac parte dintr-un proiect mai amplu de scoatere la lumina zilei a acestor fortificaţii, care se întind pe sute de metri şi care, în cinci ani, vor face parte din circuitul turistic din regiune.

Situl a devenit cunoscut datorită săpăturilor efectuate la sfârşitul secolului al XIX-lea de către doi arheologi britanici, care au realizat o hartă detaliată a regiunii.

Alte porţiuni din aceste ziduri au fost descoperite în anii '30, în nordul oraşului vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zid vechi de peste 2.000 de ani, scos la lumina zilei în Ierusalim.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zid vechi de peste 2.000 de ani, scos la lumina zilei în Ierusalim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei