Maestrul Viorel Ciociu a sculptat manual trofeul din ciocolată, care are formă de cub cu latura de 30 de centimetri. Nimeni nu va putea gusta din coarnele de ciocolată ale trofeului unicat, deoarece acesta va fi păstrat în galeria culinară a hotelului, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Invitaţii au fost însă poftiţi să servească din prăjitura casei care purta emblema festivalului.
"Un mousse de zmeură, aromă specifică pădurii, şi un strat de mousse de ciocolată albă, cu aromă amaretto, care arată blândeţea muzicii. E o întreagă poveste aici, iar într-un preparat culinar trebuie să duci o idee de la început la sfârşit, la fel ca într-o poezie, fără să te abaţi de la idee": aşa şi-a descris opera culinară, miercuri seară, Viorel Ciociu.
El lucrează la hotelul din Braşov încă din 1970, iar pentru prăjitura festivalului şi trofeul de ciocolată a lucrat aproape trei zile, cu uşa laboratorului încuiată, pentru a nu fi deranjat de nimeni în timpul creaţiei.
Maestrul cofetar are un palmares impresionant de medalii la concursurile internaţionale, printre care două medalii de aur în Cehoslovacia, alte două medalii de aur şi una de argint în Italia, o medalie olimpică de bronz în Germania şi multe altele.