Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cerbul de Aur, făcut din ciocolată de un maestru cofetar

Maestrul cofetar al hotelului care găzduieşte majoritatea artiştilor prezenţi la festivalul Cerbul de Aur de la Braşov a pregătit, pentru seara de miercuri a lansării manifestării, o imensă prăjitură a festivalului, dar şi un trofeu al Cerbului, însă nu din aur, ci în întregime din ciocolată.

Maestrul Viorel Ciociu a sculptat manual trofeul din ciocolată, care are formă de cub cu latura de 30 de centimetri. Nimeni nu va putea gusta din coarnele de ciocolată ale trofeului unicat, deoarece acesta va fi păstrat în galeria culinară a hotelului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Invitaţii au fost însă poftiţi să servească din prăjitura casei care purta emblema festivalului.

"Un mousse de zmeură, aromă specifică pădurii, şi un strat de mousse de ciocolată albă, cu aromă amaretto, care arată blândeţea muzicii. E o întreagă poveste aici, iar într-un preparat culinar trebuie să duci o idee de la început la sfârşit, la fel ca într-o poezie, fără să te abaţi de la idee": aşa şi-a descris opera culinară, miercuri seară, Viorel Ciociu.

El lucrează la hotelul din Braşov încă din 1970, iar pentru prăjitura festivalului şi trofeul de ciocolată a lucrat aproape trei zile, cu uşa laboratorului încuiată, pentru a nu fi deranjat de nimeni în timpul creaţiei.

Maestrul cofetar are un palmares impresionant de medalii la concursurile internaţionale, printre care două medalii de aur în Cehoslovacia, alte două medalii de aur şi una de argint în Italia, o medalie olimpică de bronz în Germania şi multe altele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerbul de Aur, făcut din ciocolată de un maestru cofetar.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cerbul de Aur, făcut din ciocolată de un maestru cofetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei