Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 iun 2008 - Anul XIII, nr. 151 (3832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Virtuţile uleiului esenţial de ylang-ylang

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă sunteţi obosită, dacă viaţa dumneavoastră sexuală are de suferit sau dacă vă simţiţi stresată, uleiul esenţial de ylang-ylang vă poate ajuta să vă relaxaţi şi să redescoperiţi plăcerea de a trăi.

Originar din Filipine, ylang-ylang este un copac tropical cu flori de culoare roz, mov sau galben, ce creşte şi în Madagascar, Indonezia, Tahiti şi pe coasta de vest a Africii. El poate atinge o înălţime de aproximativ 25 de metri. În dialectul local, ylang-ylang înseamnă „Floarea florilor”, fiind înălţat la acest rang pentru mirosul său deosebit, dar şi pentru calităţile sale benefice şi apreciate. Uleiul esenţial de ylang-ylang, care se obţine din florile copacului, este un foarte bun antidepresiv, relaxant, afrodiziac, euforizant şi tranchilizant. Este recomandat în tratarea stărilor de anxietate, a aritmiei, a depresiei nervoase, a stresului, a oboselii şi a problemelor sexuale, în mod particular în cazul femeilor.

 

Atmosferă specială în cuplu.

În trecut, în Indonezia, tradiţia cerea ca patul de nuntă al tinerilor căsătoriţi să fie presărat cu flori de ylang-ylang.

Utilizarea uleiului duce la depăşirea inhibiţiilor şi la crearea unei atmosfere speciale, propice relaţiilor de cuplu. De asemenea, poate fi încercat în cazuri de impotenţă sau frigiditate.

El poate fi folosit atât în candelă, dar şi pentru masaj. Adăugaţi câteva picături de ulei esenţial pe o lumânare lângă fitil, dar nu pe flacără, deoarece uleiurile aromatice sunt inflamabile. Aroma florală exotică de ylang-ylang va invada camera.


Utilizări multiple.

De asemenea, poate fi amestecat în apa de baie pentru un efect de detensionare a muşchilor şi de inducere a unei stări de bine.

Estenevoie doar de o picătură sau două de ulei în cada plină cu apă caldă, pentru a fi siguri de o relaxare totală.

Esenţa de ylang-ylang are un efect sedativ şi calmant asupra sistemului nervos, favorizând relaxarea. Reduce stările de agresivitate şi este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune, insomnie, stres, dureri musculare, probleme intestinale.

Uleiul de ylang-ylang este foarte apreciat şi atunci când vine vorba despre produsele cosmetice. Este un aliat al femeilor în lupta împotriva îmbătrânirii, duce la întărirea părului subţire şi îl face mai strălucitor. Este un ulei care asigură menţinerea echilibrului pentru tenul gras sau uscat. S-a constatat efectul său de stimulare a creşterii părului, putând fi folosit ca un balsam natural. Se pot pune câteva picături de ylang-ylang în apa cu care vă limpeziţi pe cap, în cada de baie şi chiar în recipientul cu cremă hidratantă. Uleiul esenţial de ylang-ylang este frecvent utilizat pentru masaj.


Atenţionări

Nu poate fi folosit în cazul în care suferiţi de dermatite. Poate provoca iritaţii în cazul în care aveţi o piele foarte sensibilă. Uleiul de ylang-ylang trebuie folosit cumpătat, deoarece, în cantităţi mai mari, poate provoca dureri de cap.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virtuţile uleiului esenţial de ylang-ylang.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Virtuţile uleiului esenţial de ylang-ylang0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei