Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berea spaţială, concepută de o mare companie japoneză

Unul dintre cei trei mari producători de bere japonezi, Sapporo Beer, a găsit un nou filon pentru creşterea consumului în Japonia: crearea unei băuturi din boabe de orz care au stat în spaţiu timp de cinci luni, informează AFP.

Sapporo vrea să producă o bere din a treia generaţie de plante obţinute din boabe care au stat cinci luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2006.

"Ar fi prima bere spaţială şi ar fi gata în noiembrie", a spus un oficial de la Sapporo, Junichi Ichikawa.

Producătorul de bere, care colaborează cu universităţi ce analizează efectele unui mediu potenţial ostil, precum microgravitatea, asupra vegetalelor, este de părere că ar putea obţine o sută de sticle din această recoltă, însă spune că nu are, pentru moment, intenţii comerciale.

Orzul, bogat în elemente nutriţionale şi fibre, este celebru pentru robusteţea lui, din acest motiv putând fi un candidat ideal pentru culturi extraterestre, a indicat profesorul Manabu Sugimoto de la Universitatea din Okayama.

Cercetătorul participă la un proiect rusesc al cărui scop este să identifice plantele care ar putea fi cultivate în mediul cosmic, pentru a permite omului să se alimenteze în mod autonom în spaţiu.

Până în prezent, Sugimoto spune că nu a constatat diferenţe între orzul spaţial şi echivalentul terestru. Acesta îşi va prezenta rezultatele cercetărilor la o conferinţă care va avea loc în iulie, în Canada.

Studierea efectelor microgravităţii asupra speciilor vegetale face parte dintr-o serie de mai multe programe de cercetări internaţionale.

În aprilie, Agenţia de explorare spaţială japoneză (Jaxa) a anunţat că va trimite în spaţiu seminţe de cireş japonez - "sakura" - ale cărui flori roz sunt admirate în tot arhipelagul, pentru a observa efectele timpului petrecut în spaţiu asupra dezvoltării lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berea spaţială, concepută de o mare companie japoneză.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berea spaţială, concepută de o mare companie japoneză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei