Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 1968, generalul Franco a cumpărat voturi la Eurovision pentru Spania

Cântăreaţa spaniolă Massiel nu datorează talentului său victoria la Eurovision 1968, potrivit unui documentar realizat de o televiziune spaniolă, care a scos la iveală faptul că dictatorul Franco a cumpărat în acel an voturile europenilor pentru a reface imaginea Spaniei, informează AFP.

Nici talentul lui Massiel, nici cântecul acesteia, "La, la, la", în prezent celebru în toată Spania, nu au fermecat europenii, potrivit lui José Maria Iñigo, care în acel an era jurnalist al televiziunii naţionale spaniole (TVE). Acesta spune clar că rezultatele concursului "au fost trucate".

Spania, izolată de restul Europei din cauza regimului lui Francisco Franco (1939 - 1975), "avea mare nevoie să câştige concursul Eurovision, pentru a obţine o recunoaştere, chiar şi în acest domeniu", a spus Iñigo în acest documentar, care va fi difuzat joi, pe postul de televiziune spaniol La Sexta.

"Oficialii TVE şi ai caselor de discuri (spaniole, n.r.) au călătorit în Europa şi au propus artiştilor locali să le înregistreze albume sau să le cumpere drepturile asupra melodiilor, care în cele din urmă nu au mai fost difuzate, în schimbul unor voturi", a explicat acesta, potrivit unor imagini care au fost deja postate pe internet.

După patruzeci de ani, britanicul Cliff Richard, atunci situat pe poziţia a doua, reclamă dreptul la victorie, după ce a aflat de acest truc.

"Am trăit atâţia ani cu eticheta de "numărul doi" încât ar fi formidabil dacă un reprezentant oficial al concursului mi-ar spune: «Cliff, tu ai câştigat blestematul de concurs»", a declarat cântăreţul, citat de cotidianul britanic The Guardian. Richard, care atunci a lansat ceea ce va deveni ulterior hitul "Congratulations", a adăugat că dacă s-ar întâmpla acest lucru ar fi "cea mai fericită persoană din lume".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În 1968, generalul Franco a cumpărat voturi la Eurovision pentru Spania.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În 1968, generalul Franco a cumpărat voturi la Eurovision pentru Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei