Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2008 - Anul XIII, nr. 97 (3778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dizygotheca preferă zonele umbroase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dizygotheca este originară din insulele tropicale din Oceania şi Asia. Genul reuneşte aproximativ 17 specii de plante cu aspect foarte elegant. Este vorba despre arbuşti cu tulpini subţiri, verticale, la extremitatea cărora se formează frunze lungi cu marginile zimţate, dispuse asemenea degetelor de la mână. Acestea au culoarea brun-roşcat şi devin verde închis, aproape negre, la maturitate. În zonele noastre, planta nu face flori. În natură, aceasta poate ajunge la câţiva metri înălţime. Atunci când este cultivată în ghiveci, ea nu depăşeşte 150-200 de centimetri înălţime, având o creştere destul de lentă.

 

Îngrijire.

Dizygotheca se cultivă într-un loc semiumbros sau chiar umbros, ferită de razele directe ale soarelui. În anotimpul cald poate fi mutată afară, însă, odată cu sosirea toamnei, ghiveciul trebuie mutat din nou în casă, la o temperatură de 18 grade Celsius. Din martie şi până în octombrie se udă cu regularitate, lăsând solul să se usuce uşor între o udare şi alta. Iarna se stropeşte mai rar. Pe parcursul întregului an este recomandat să se stropească frunzele cu apă demineralizată pentru a creşte umiditatea ambientală.

Dizygotheca preferă solul bogat în substanţe organice, uşor acid. O dată la două săptămâni se pot pune în apa folosită pentru udare câteva picături de îngrăşământ. Aceste plante au o creştere foarte lentă, deci pot rămâne câţiva ani în acelaşi ghiveci, fără să fie nevoie să fie mutate. Este indicat totuşi ca o dată la doi ani să se schimbe vasul. Această operaţiune se efectuează de regulă la începutul primăverii. De asemenea, este bine ca primăvara să se taie vlăstarele crescute dezordonat, care dau plantei un aspect neglijent.

 

Înmulţire, paraziţi şi boli.

Planta se înmulţeşte fie prin seminţe, fie prin butaşi. Seminţele se plantează în februarie-aprilie, având grijă să le fie asigurată o umiditate corespunzătoare şi o temperatură cuprinsă între 24 şi 27 de grade Celsius. Seminţele se plantează într-un amestec format din două părţi de turbă şi una de nisip. De asemenea, primăvara se pot preleva butaşi lungi de aproximativ zece centimetri, de la vârful unei tulpini mature. Aceştia se introduc până la jumătate într-un amestec de nisip şi turbă în părţi egale. Butaşii trebuie ţinuţi la umbră, la o temperatură de aproximativ 21 de grade Celsius. Când devin suficient de mari, se pot planta în ghiveci, grupând câteva plante pentru a crea un aspect plăcut de tufă.

Dizygotheca este cel mai adesea atacată de coşenile. Acestea pot fi combătute tamponând părţile afectate cu apă şi alcool. În cazul în care frunzele plantei îşi pierd vigurozitatea, acesta este un semn al apei sau uscăciunii excesive sau al faptului că aceasta este expusă la temperaturi prea mici.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dizygotheca preferă zonele umbroase.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dizygotheca preferă zonele umbroase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei