Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2011 - Anul XVI, nr. 3 (4601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul românilor care au petrecut Revelionul în ţară a scăzut cu 18%; sumele cheltuite cu 40%

Numărul românilor care au petrecut Revelionul în pensiunile şi hotelurile din ţară a scăzut cu 18,1% faţă de anul anterior, la 78.100 de persoane, iar aceştia au cheltuit 74,5 milioane lei, cu 40,1% mai puţin, potrivit datelor transmise de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

În ceea ce priveşte românii care au mers în destinaţii externe, numărul acestora s-a redus cu 20,2%, la 8.370 de turişti, iar suma totală cheltuită a fost cu 15,2% mai mică, respectiv 4,1 milioane de euro.

"În turismul intern tarifele au scăzut cu 20-25% faţă de anul trecut, în timp ce în turismul extern preţurile s-au redus cu numai 10%. Cu toate aceste reduceri de tarife, numărul turiştilor a scăzut la nivelul anului 2004. Cauzele principale au fost perioada scurtă de concediu din acest an, scăderea puterii de cumpărare şi tarifele încă mari faţă de câştigurile românilor, precum şi dezvoltarea programelor artistice de Revelion în pieţe publice", se arată în materialul transmis de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În România, cele mai solicitate destinaţii au rămas cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 98%. Cererea a fost mare şi în celelalte staţiuni montane, unde gradul de ocupare a ajuns la 85 % din capacitatea de cazare.

Românii au mai mers de Revelion în oraşele mari (20.000 de turişti în hoteluri şi restaurante), iar pe segmentul rural au fost înregistraţi circa 22.000 de turişti, la care se adaugă cel puţin tot atâţia cazaţi în pensiuni neomologate, potrivit FPTR.

"Există o categorie de turişti care preferă să-şi petreacă Revelionul în Delta Dunării, însă numărul acestora este în continuă scădere, deşi tarifele au fost foarte convenabile", menţionează federaţia.

Deşi dispune de aproape 5.000 de locuri de cazare încălzite, litoralul românesc a atras doar 700 de turişti, cu 12,5% mai puţini decât anul trecut. La aceste cifre se adaugă aproximativ 14.000 de persoane care au mers în diferite staţiuni balneoclimatice, ceea ce înseamnă un declin de 12,5% faţă de anul anterior.

Pe extern, cele mai solicitate destinaţii au fost Austria, Bulgaria, Egipt, Grecia, Turcia şi Franţa.

Federaţia precizează că numărul turiştilor care şi-au organizat vacanţa individual nu poate fi apreciat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul românilor care au petrecut Revelionul în ţară a scăzut cu 18%; sumele cheltuite cu 40%.
 Vizualizări articol: 412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul românilor care au petrecut Revelionul în ţară a scăzut cu 18%; sumele cheltuite cu 40%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei