Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2011 - Anul XVI, nr. 3 (4601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O zi tristă

Greva foamei, propriul cadou la aniversarea zilei de naştere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul persoanelor care au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de condamnările pronunţate în dosarul „heroina de la mall” a crescut la patru. După ce luni s-a aflat în această formă de protest doar Doiniţa Lupu, mama lui Lucian Lupu, zis „Lucas”, marţi i s-a alăturat şi soţul ei, Radu Lupu, dar şi Ramona Ionela Petriceac, soţia lui Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”. Ieri, în faţa Palatului de Justiţie din Suceava s-a aşezat cu o pancartă în mână şi Cristian Gheorghe Filipciuc, zis „Fila”.

„Protestul este pe termen nelimitat, o să stau aici până voi leşina”, a declarat Doiniţa Lupu. Şi „Fila”, care iniţial şi-a exprimat temerea că va fi arestat dacă intră în greva foamei, pare decis să-şi strige disperarea în faţa Palatului de Justiţie. „Vreau să mi se facă dreptate, am vorbit şi cu ceilalţi care vor acelaşi lucru, iar Ovidiu Apetri se va alătura şi el”, a spus „Fila”, condamnat atât de Tribunal, cât şi de Curtea de Apel Suceava la 15 ani de închisoare.

 

„Mă mut în faţa Tribunalului”

Una dintre persoanele intrate în greva foamei este Ramona Ionela Petriceac. În vârstă de 22 de ani, tânăra are un copil de 5 ani cu Ovidiu Petriceac, împotriva căruia a fost pronunţată cea mai severă condamnare din dosar, respectiv 18 ani de închisoare.

„Mâine (n.r. – astăzi) e ziua mea de naştere, dar am să sărbătoresc aici. Pentru ce l-au condamnat la 18 ani de închisoare? Nu au nici o probă împotriva lui şi nu ştiu care este motivul acestei condamnări. Mi-am adus scaunul de acasă, şi o să vin şi cu altceva. Mă mut în faţa Tribunalului”, a spus Ramona Petriceac.

Cei patru protestatari sunt nemulţumiţi că nimeni din conducerea instanţelor de judecată, în special de la Curtea de Apel Suceava, nu i-a întrebat ceva şi spun că vor rămâne acolo oricât este nevoie, chiar cu riscul de a-şi pierde locurile de muncă.

Dacă familiile lui Lupu şi Petriceac îngheaţă la -10 grade Celsius în faţa Palatului de Justiţie din Suceava, cei doi par să stea liniştiţi în Penitenciarul Botoşani. Ieri, cele două familii au menţionat că atât Lucian Lupu, cât şi Ovidiu Petriceac ar fi intrat şi ei în greva foamei. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, subcomisarul Iulian Dărângă, a menţionat că cei doi nu figurează pe lista persoanelor care au intrat în refuz de hrană.

 

Condamnări grele

Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”, de 32 de ani, din Suceava, a primit cea mai grea condamnare din acest dosar, respectiv 18 ani de închisoare. Lucian Lupu, zis „Lucas”, de 21 de ani, şi Cristian Gheorghe Filipciuc, zis „Fila”, de 33 de ani, au primit câte 15 ani de închisoare. Un alt membru al grupării, Ovidiu Petru Apetri, zis „Grasu”, de 30 de ani, a primit şi el o condamnare de şapte ani de închisoare. Ceilalţi doi indivizi trimişi în judecată în acest dosar sunt Marian Adrian Andruşcă, zis „Vulpiţa”, de 21 de ani, care a primit cinci ani de închisoare, şi Ştefăniţă Cojocaru, de 32 de ani, care a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Cei şase au fost trimişi în judecată după ce, în iunie 2009, anchetatorii au confiscat 1.950 de grame de heroină, totul derulându-se în urma unui flagrant organizat în parcarea Iulius Mall Suceava. La finalul cercetărilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au stabilit partea de contribuţie a fiecăreia dintre cele şase persoane, care urmau să câştige 17.000 de euro din vânzarea drogurilor, bani ce aveau să revină proporţional membrilor grupării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva foamei, propriul cadou la aniversarea zilei de naştere.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Greva foamei, propriul cadou la aniversarea zilei de naştere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DIICOT trimis de
( 6 ian 2011, 14:02:50
nu stiu in ce masura sunt sau nu vinovati,dar e vorba de ani grei de puscarie.De ce DIICOTnu se autosesizeaza si sa traga un ochi si in declaratiile mincinoase date pe "proprie raspundere" la marii judetului ,colaboratori si informatori ai securitatii comuniste.ca au trecut peste 20 ani ....Puscariile sunt pline ,dar cei care trebuie sa stea in ele .....fac legea in ROMANICA....Iar cei mici si fara bani platesc inmiit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei