Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 ian 2011 - Anul XVI, nr. 3 (4601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În deliberativul judeţean

Consilierii PSD şi PNL, în grevă, pe motiv că Flutur i-a luat de papagali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Consilierii judeţeni suceveni PSD şi PNL au părăsit, ieri, şedinţa CJ Suceava convocată pentru repartizarea sumelor de echilibrare a bugetelor locale, acuzându-l pe preşedintele Gheorghe Flutur că este doar preşedintele PD-L Suceava şi nu al sucevenilor şi că îi pune „în postura de papagali”.

În cadrul unei şedinţe tensionate, care a durat mai bine de o oră, consilierii opoziţiei au acuzat convocarea în pripă, fără înmânarea proiectului de hotărâre în timp util pentru analiză, ci cu doar o oră înaintea dezbaterilor, deşi este vorba despre  repartizarea fondurilor cu care vor lucra primăriile din judeţ în anul 2011.

Toţi consilierii PSD şi Brînduşel Nichitean, de la PNL, au acuzat distribuţia banilor pe criterii politice şi tratamentul arogant aplicat opoziţiei.

„Sunteţi preşedintele PD-L şi nu al Consiliului Judeţean, nu al celor peste şapte sute de mii de suflete. Condamnaţi la subdezvoltare localităţi ce nu au primari PD-L. Vă felicit că v-aţi bătut să aduceţi bani în judeţ, dar tot pixul dumneavoastră îi împarte. Nu suntem de acord cu această tactică”, a spus consilierul PSD Ovidiu Milici.

Liberalul Brînduşel Nichitean i-a spus lui Flutur că modul de convocare la şedinţe îi pune pe consilieri, atât pe cei ai puterii, cât şi pe ai opoziţiei, în postura de papagali pentru că nu-şi pot pregăti argumentele care să le susţină poziţia.

 „Ne chemaţi la şedinţe ca să ne puneţi în postură de papagali. Sunt şi consilieri PD-L care nu acceptă ceea ce faceţi, dar aveţi o vrăjeală de a duce oamenii de nas. La noi nu mai ţine. Mai aveţi un an şi patru luni să zburdaţi în Consiliul Judeţean. Să vă ţină Dumnezeu tot aşa, dar la noi nu mai ţine. Sănătate vă doresc”, a spus Nichitean.

Social-democrata Carmen Agoutin l-a acuzat pe Flutur de discriminare a localităţilor cu primari femei şi de misoginism, iar Petru Ştirbu şi Mihai Grozavu au pus faţă în faţă sumele mici alocate localităţilor cu primari PSD şi cele de câteva ori mai mari pentru cele cu primari PD-L.

 

Opoziţia a părăsit şedinţa CJ la votarea repartizării banilor pe localităţi

Liderul consilierilor PSD din CJ Suceava, Gheorghe Iacob, a fost cel mai vehement şi a anunţat că social democraţii nu mai sunt dispuşi să accepte în Consiliul Judeţean un astfel de tratament.

 „Ne jigniţi inteligenţa, pentru că nu vom putea să ne susţinem documentat opiniile. Nu votăm, noi ne retragem şi vă rugăm să ne consideraţi în grevă din acest moment. Suntem desconsideraţi de dumneavoastră şi de colegii dumneavoastră, ne consideraţi doar ridicători de mâini. Nu toţi suntem tâmpiţi, poate avem şi noi ceva de spus”, a declarat consilierul judeţean social democrat.

El i-a transmis lui Flutur că stilul de lucru din CJ Suceava trebuie schimbat deoarece cel puţin la proiecte de importanţă majoră pentru judeţ, cum ar fi bugetul, şi vocea opoziţiei trebuie ascultată.

Replica lui Gheorghe Flutur a fost că este bucuros că s-au descătuşat energiile, dar nu ia în serios poziţia celor două partide, cu atât mai mult cu cât este aceeaşi cu cea avută de PSD şi PNL la nivel naţional, la adoptarea bugetului de stat.

„Unii dintre dvs. începeţi campania electorală, eu nu, şi voi tura şi mai mult motoarele pentru a aduce fonduri în judeţ”, a spus preşedintele CJ Suceava şi a supus la vot proiectul de hotărâre. La acest moment, consilierii PSD şi PNL au părăsit sala de şedinţe, iar repartizarea sumelor a fost aprobată doar cu voturile consilierilor judeţeni PD-L.

Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, Flutur a declarat că opoziţia face „acrobaţii electorale de la eclipsă” şi că prin părăsirea sălii a încercat doar „un exerciţiu ipocrit de imagine”.

În opinia lui Flutur, PSD nu ar trebui să deschidă gura deoarece în perioada cât a avut conducerea CJ a angajat un credit de 87 de milioane de euro pentru proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” la care a venit scadenţa şi că 55 de primării din judeţ vor trebui să plătească ratele la credit.

„Sunt îngrijorat de cum îşi vor plăti datoriile primăriile, pentru că în acest an vine scadenţa”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a mai spus că repartizarea de ieri a sumelor pentru primării asigură resursele necesare pentru dezvoltarea localităţilor şi pentru asigurarea cofinanţărilor la proiectele mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PSD şi PNL, în grevă, pe motiv că Flutur i-a luat de papagali.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Consilierii PSD şi PNL, în grevă, pe motiv că Flutur i-a luat de papagali3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *** trimis de
( 6 ian 2011, 11:03:26
,,vă v-a înstrăina uitarea’’ pare a spune
Un fluture,căruia nu’i putem zice pe nume
Ai portocaliu în gât,primare ?
Atunci,şi doar atunci,eşti la mare căutare

Nu eşti de la PD-l? ghinionul tău
Ce cauţi în altă parte,fraiere ?
Hai la matcă,la Tăticu’!şi pupă al Udrei buricu’

PDL + bugetul statului = LOVE (lovele)
Mia tragi şi tu o ţeavă,mai pui ceva pavele
Şi’apoi proştii din circumscripţia ta
Vor vedea,le v-a plăcea,şi te vor mai vota

Eşti social-democrat ? n’ai bani şi’i chin
Nu poţi face nimic,decât o clismă cu pelin
Arăţi ca o morsă gravidă şi neputincioasă
Cum să le spui oamenilor că Flutur nu te lasă ?
2.   Papagali trimis de
( 6 ian 2011, 12:24:10
toti sunt niste papagali dar macar Dl Flutur a facut ceva pt acest judet!siiii ma rog cine e si Nichitean de ii dati atata importanta?raspuns:UN PAPAGAL!
3.   Dupa 20 ani....tot comunistii trimis de
( 6 ian 2011, 13:46:54
da,a facut ,a saracit bugetul insusindu-si banii pe firmele prestatatoare de servici[ale lui si acolitilor].PDL,toti fostii securisti si mai nou penticostalii avuti ai judetului.o cloaca de hoti.
3.1  RE: Dupa 20 ani....tot comunistii trimis de
( 6 ian 2011, 14:05:44
asta e parerea ta ca sunt fosti securisti si in psd si in pnl sunt securistii peste tot, fiecare cu politica lui, iar in privinta cu religia ai gasit tu sa te iei de penticostalii spune ca esti fan psd. au dreptate aici cei de la psd si pnl ca flutur e pd-list adevarat ca doar sponsorizeaza si el unde sunt primari pd-l, si daca era invers tot asa vaceau si cei de la psd si pnl pt mitoti toti se numesc hotii (fura si primarul, fura si secretarul, fura toti domnule) inante de a fi pd-l psd era la putere iar la oameni nu le convenit ce au facut si sau dat de pd-l, iar acum daca nu le place de pd-l o sa isi schimbe iar partidul, oricum tot ce se face in suceava e dirizat de flutur si nu de lungu si chiar si in alte judete unde sunt primari pd-l) scuzatimi scrisul:D:P
4.   Bai,jegosule de Flutur! trimis de
( 6 ian 2011, 13:53:59
Sa te vad venind prin comune la care nu ai dat nici-un ban,ca ai sa dispari ca o omida ce esti! iprocritule,ce esti! I-ti va veni rindul sa infunzi puscaria cit mai curind caci se va termina si acesti 2 ani.
5.   Pd-list trimis de
( 6 ian 2011, 14:53:05
Toti politicienii sant de cacao,in 2011 vor veni cu alte promisini(MINCIUNI) iar noi fraerii ii vom vota
6.   Ce a facut Flurasul? trimis de
( 6 ian 2011, 20:26:37
Ce a facut Flutur pt judet???? NIMIC. A inceput sa sara din partid in partid pana si-a gasit acolitii de gainarii. In Gura Humorului se bate cu pumnul in piept ca el a facut Parcul Dendrologic, Partia & Co. Nu a facut nimic. Proiectul Popas este foarte vechi si la el au lucrat oameni remarcabili (au atras prin proiectul lor fonduri). Si vine Flutur si se lauda ca el a facut???? Nerusinatule. Ai adus Mocanita si tampenia asezarii scenei langa piscina acoperita (pe scena rasunau colinde cu Astazi s-a nascut... si la 3 metri langa neni si tanti in fundurile goale).
KITSCH TOTAL in BUCOVINA!!!! Cat timp o sa te mai suportam pe banii nostri batandu-te cu pumnul in piept ca ai facut??? Ai dat tu vreun ban din buzunarul tau dle Flutur??? Si la asfaltari te-ai suit pe masina de asfaltat sa dai indicatii pretioase.. ca deh.. tot tu ai facut si drumurile. Jalnic...
7.   Din fluture.......papagal trimis de
( 7 ian 2011, 01:03:01
nu este adevarat ca presedintele cj i/a luat de papagali pe consilierii judeteni de la celelalte partide decit cel portocaliu.un papagal a devenit chiar el.se apropie insa momentul in care va face .........ciocul mic,mic,miiiiiic.basescu si boc se straduiesc din rasputeri sa apropie cit mai mult acel moment.le doresc multe succesuri in atingerea acestui obiectiv.hahaha,hahahaaaaaaaaa
8.   Tovarasi trimis de
( 7 ian 2011, 03:49:15
Tovarasi de la psd++pnl+PCR,ar trebui sa tineti ciocul mic si punga inchisa,nu ati fost in stare 20 ani sa faceti nimic afara de betii pe la partidele voastre si nimic bun pt judet,nu mai e toata lumea idioata...a murit 90% din generatia comunista...mai gata...sunteti suparati?las ca daca aveti noroc o sa iesiti din nou dupa ce platesc astia toate datoriile voastre din trecut si o sa aveti de unde fura din nou......
8.1  RE: Tovarasi trimis de
( 7 ian 2011, 17:55:58
tu cred ca ai cu capul!!
ce datorii platesc astia??
tu nu stii nici cate urechi ai daca crezi asa ceva.
astia indatoreaza tara pe urmatorii 100 de ani!!
nu platesc nimic!
9.   Psd trimis de
( 7 ian 2011, 03:53:19
psd+pnl=PCR am vrut sa scriu....si mai e si PC(partidul conservator)......(nu ar da bine sa se numeasca PARTIDUL COMUNIST (tovarasul iliescu a gandito mai bine decat tovarasul voiculescu ...a schimbat mai multe litere:)))(si numele le-am scris cu litere mici intentionat))
10.   Pentru unii muma,pentru altii ciuma. trimis de
( 7 ian 2011, 11:00:23
Nimeni nu pune la indoiala ca Flutur a avut marite in alocarea fondurilor EU catre Suceava.Dar nimeni nu este de acord ca acestea sa fie repartizate in teritoriu pe considerente politice,asa cum a procedat seful consililui judetean.Ce vina au locuitorii ca nu agreeaza culoarea portocalie?,faptul ca nu l-au votat pe Flutur sau pe Basescu,nu trebuie sa constituie un stigmat.Au dreptate consilierii din opozitie sa nu fie partesi la un act care fac ca portoclii sa primeasca felii de cozonac,iar opozitia faramiturile.Aceasta politica ce o practica pdl a dus la segregarea popuatiei,intre portocalii si altii,fara sa admita ca se vor afla curand si ei in opozitiei,si ar fi bine sa se adopte proverbul ca "nu face ce tie nu-ti place".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei