Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2008 - Anul XIII, nr. 251 (3932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pachetele de Revelion au preţuri similare în ţară şi în străinătate

Preţurile pachetelor turistice de Revelion pentru destinaţiile interne variază între 150 euro şi 1.500 euro, fiind similare celor practicate la majoritatea destinaţiilor externe, a declarat, ieri, Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

"Pentru Revelion, ofertele pentru pachetele turistice pe destinaţii interne pornesc de la 150 euro şi pot ajunge la 1.500 euro, cele mai scumpe staţiuni fiind Poiana Braşov, Predeal şi Sinaia. În ceea ce priveşte destinaţiile externe, preţurile sunt similare celor din România, cu excepţia zonelor exotice, unde tarifele pot ajunge şi la 5.000 de euro", a spus Bădulescu.

El a explicat că, spre deosebire de destinaţiile externe, cererea pentru staţiunile din România este mai mare decât oferta, ceea ce face ca preţurile pentru sejururi pe Valea Prahovei să fie similare celor din Austria sau Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, sejururile de iarnă s-au scumpit cu 10-20% comparativ cu cele din 2007, atât pentru destinaţiile interne, cât şi pentru cele externe, pe fondul majorării preţului combustibilului şi al utilităţilor.

 

Mai mulţi turişti

 

Potrivit ANAT, în acest an, numărul românilor care îşi vor petrece sărbătorile de iarnă în staţiuni interne, prin intermediul agenţiilor de turism, va creşte cu 10% faţă de anul trecut, până la circa 140.000 de persoane. În acelaşi timp, va creşte cu 20%, până la 50.000 de persoane, şi numărul celor care aleg destinaţiile externe pentru Crăciun şi Revelion.

Zonele din România cele mai căutate de turişti pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sunt staţiunile de pe Valea Prahovei, Predeal şi Poiana Braşov.

În cazul destinaţiilor externe, pe primul loc în topul preferinţelor se află Austria, urmată de Bulgaria, Elveţia, Egipt, Tunisia şi Turcia.

Astfel, pentru pachetele de Crăciun, în Poiana Braşov preţurile pornesc de la 145 de euro pe sejur, la un hotel de trei stele, şi pot ajunge la aproape 500 de euro pentru cele de cinci stele, în timp ce în Predeal, preţurile variază între 100 de euro şi 200 de euro de persoană.

Pentru Revelion, pachetele scoase la vânzare de agenţiile de turism în Poiana Braşov costă între 1.800 lei şi 4.000 de lei pe sejur.

Potrivit lui Bădulescu, pe destinaţiile externe, preţurile pachetelor pornesc de la 150 de euro şi pot ajunge la 1.500 de euro, în Austria, Bulgaria, Grecia, Slovacia sau Slovenia, în timp ce pentru destinaţii exotice, precum Mauritius, Cuba sau Republica Dominicană, costurile urcă şi la 5.000 de euro.

Pentru petrecerea Revelionului, românii au de ales şi între o serie de oraşe europene, inclusiv Paris, Londra, Barcelona, Roma, Viena sau Praga, unde preţurile variază între 370 euro şi peste 1.500 de euro pentru o persoană.

Pachetele turistice achiziţionate în perioada Târgului de Turism au reduceri de preţ de până la 20%.

A 20-a ediţie a Târgului Naţional de Turism, care se desfăşoară în perioada 23-26 octombrie la complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, reuneşte 250 de firme din 19 ţări.

Pe lângă expozanţii români, la târg participă şi companii din Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, Israel, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Macedonia, Moldova, Olanda, Republica Cehă, Republica Dominicană, Slovacia, Spania, Turcia şi Ungaria.

Reprezentanţii Romexpo estimează pentru Târgul de Turism din această toamnă un număr de circa 9.000 de vizitatori, cu 10% mai mult faţă de anul trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pachetele de Revelion au preţuri similare în ţară şi în străinătate.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pachetele de Revelion au preţuri similare în ţară şi în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei