Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 mai 2008 - Anul XIII, nr. 117 (3798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distrigaz Sud: Gazele ar trebui să se scumpească cu 18% la 1 iulie

Preţurile gazelor naturale livrate populaţiei ar trebui să crească cu 18% la 1 iulie, iar amânarea acestei măsuri generează pierderi medii de circa un milion lei pe zi pentru Distrigaz Sud, au declarat, ieri, oficiali al distribuitorului de gaze controlat de Gaz de France.

"Preţul gazelor a urcat cu 100 de dolari din decembrie 2007, la 420 dolari pe 1.000 metri cubi", a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, directorul comercial al Distrigaz Sud, Cristian Dandu.

Potrivit acestuia, în primul trimestru compania avea pierderi de 1,5 milioane de lei pe zi, iar din aprilie pierderile s-au redus la circa un milion lei pe zi.

"Am depus la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) toate documentele care să justifice creşterea de preţ. Dacă va fi cazul vom depune şi alte documente, până la 1 iulie", a precizat Dandu.

În luna martie, Distrigaz Sud a solicitat ANRE o creştere de 12% a preţului gazelor.

"Din martie ar trebui aplicată o creştere de 2% a preţului gazelor lunar, peste solicitarea noastră de majorare cu 12%. Deci preţurile ar trebui să urce cu 18% la 1 iulie. Nu avem încă o soluţie", a spus directorul financiar şi juridic al companiei, Pierre Parvex.

Răspunzând la întrebarea unor jurnalişti, directorul general al distribuitorului, Bernard Arnaud, a precizat că Distrigaz Sud încă nu se gândeşte să acţioneze în judecată ANRE.

"Situaţia acum este dificilă, dar avem un dialog foarte deschis cu autoritatea de reglementare şi vrem să găsim soluţii înainte să apelăm la variante ca aceea evocată, pentru că nu este ceea ce dorim în situaţia actuală", a spus Arnaud.

Principalii datornici sunt producătorii de energie termică din oraşe din toată ţara, pe care Distrigaz Sud ar putea să îi debranşeze la 1 iunie.

"Au facturi neplătite pentru ultimele trei luni, valoarea totală este de 200-300 milioane lei. Până la 1 iunie îi aşteptăm să plătească, iar dacă nu, le vom restricţiona accesul la gaze. ANRE va anunţa la 15 iunie dacă va accepta creşterea preţului", a spus Dandu.

Distrigaz Sud a fost preluat în 2005 de grupul Gaz de France.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distrigaz Sud: Gazele ar trebui să se scumpească cu 18% la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Distrigaz Sud: Gazele ar trebui să se scumpească cu 18% la 1 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei