Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2008 - Anul XIII, nr. 44 (3725)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţiile trimise de angajatori, verificate mai atent

Angajaţii caselor judeţene de pensii vor urmări mult mai atent corectitudinea situaţiilor transmise de angajatori privind contribuţiile de asigurări sociale şi respectarea termenului de depunere a acestora, a declarat, ieri, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Mariana Câmpeanu.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS), Mariana Câmpeanu, a anunţat, ieri, că angajaţii caselor judeţene de pensii vor face verificări mai atente asupra termenului şi corectitudinii declaraţiilor nominale pe care angajatorii trebuie să le depună lunar la casele judeţene de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, declaraţii care conţin date privind veniturile salariaţilor, precum şi contribuţiile de asigurări sociale aferente atât angajatorilor, cât şi angajaţilor.

"Termenul limită de depunere al acestor situaţii este data 25 a fiecărei luni, iar angajatorii trebuie să o respecte cu stricteţe întrucât casele de pensii să aibă o situaţie clară a contribuţiilor de asigurări sociale pentru a putea redirecţiona un anumit procent către pilonul doi de pensii (private).", a explicat Mariana Câmpeanu.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii a mai spus că angajatorii care nu respectă termenele de depunere sau care transmit date eronate vor fi amendaţi, conform legislaţiei în vigoare.

Preşedintele CNPAS a dat exemplu datele diferite raportate de judeţul Alba. Astfel, în prima lună a anului, CJP Alba a transmis că în luna noiembrie 2007 avea în evidenţe 5.817 angajatori şi 76.520 de angajaţi, iar peste numai o lună, datele transmise difereau complet: 7.211 angajatori şi 82.930 de angajaţi, tot pentru luna noiembrie 2007. Potrivit sursei citate, această diferenţă s-a datorat tocmai întârzierii cu care angajatorii au transmis situaţiile la casele judeţene de asigurări sociale.

Ea a atras atenţia că în sistemul pensiilor private o contribuţie esenţială le revine angajatorilor şi le-a cerut acestora să comunice cu exactitate declaraţiile nominale ale angajaţilor.

"Dacă nu vor exista sincope majore la virarea contribuţiilor, lumea va putea avea încredere în sistemul pensiilor private", a mai spus Câmpeanu, potrivit căreia primele contribuţii la fondurile private de pensii se vor putea vira abia în luna mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Situaţiile trimise de angajatori, verificate mai atent.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Situaţiile trimise de angajatori, verificate mai atent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtiţe de somon cu tarhon 400g somon 4 linguri vin alb sec400g cartofi fierţi30g unt1 leg. mare de tarhon verde1 leg. cozi de ceapă verde1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie1 ou200ml ulei2 linguri fãină± sare, piper Puneţi feliile de... Citeşte